Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 27471 tot 27475
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Wordt Israël de eerste cashloze maatschappij?

Israël is als eerste land op weg om een cashloze maatschappij te worden. De regering heeft een comité opgericht dat moet onderzoeken hoe cash geld uit de maatschappij kan worden verbannen en daaromtrent aanbevelingen doet.

De achterliggende gedachte is om burgers te verhinderen belastingen te ontduiken. In het comité zullen toplui van de politie, de belastingdienst, de witwascel van de politie en de Bank van Israël zetelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Marc Faber: “Pas op voor de Chinese bubbel”

Marc Faber woont momenteel in Maleisië en hij voelt zich daar veilig. Maleisische banken zijn veel veiliger dan Amerikaanse banken aangezien ze zich niet bezig houden met gokken en derivaten. Hij waarschuwt wel voor de Chinese bubbel die kan spatten, maar hij verwacht dat de andere groeilanden zich daar wel over kunnen zetten, zo staat op de Sunday Mail.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Rickards: ‘Het grootste experiment in de economische geschiedenis is mislukt’

Jim Rickards is onder meer de auteur van de bestseller “Currency Wars”.  Hij ziet alle belangrijke valuta bezig met een “race to debase“: hun munt devalueren ten allen prijzen om de zwakke economie nog drijvend te houden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Verhoogde opbrengst uit btw kan 2 procent loonlastverlaging opleveren

Als de opbrengsten uit btw in ons land op het EU-gemiddelde zouden liggen, zou dat 4,5 miljard kunnen opleveren. Dat is voldoende om de arbeidslasten met ruim 2 procent te verlagen. Ter vergelijking, een algemene btw-verhoging met 1 procent zou 'maar' 1,76 miljard euro opleveren. Dat heeft minister van Financiën Koen Geens gezegd in de gemengde parlementaire commissie over de fiscale hervorming.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 24 september 2013

Het grootste experiment in de economische geschiedenis…is mislukt

Jim Rickards is onder meer de auteur van de bestseller “Currency Wars”.  Hij ziet alle belangrijke munten bezig met een “race to debase” : hun munt devalueren ten allen prijzen om de zwakke economie nog drijvend te houden.  “It all ends in the collapse of the dollar”…