Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 27476 tot 27480
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Drie favoriete beleggingen van Jim Rogers

Jim Rogers werd op Yahoo Finance gevraagde naar zijn drie favoriete beleggingen. Hij focust vandaag vooral op landen waar nog vele kansen liggen.

Jim Rogers heeft momenteel vooral een liefde voor het Afrikaanse continent, maar ook in Zuid-Amerika zijn er vandaag nog onontgonnen gebieden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 september 2013

In welke van de 33 OESO-landen werkt men het hardst?

Frankrijk, gevolgd door Duitsland, Luxemburg en België, zijn de OESO-landen waar men de minste uren werkt en het snelst op pensioen mag gaan. Dat blijkt uit een internationele vergelijking van 33 OESO-landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Bernanke kent de oorzaak van de goudprijs zwakte

Bernanke heeft een levensgevaarlijke politiek gevoerd met zijn ruime monetaire beleid. Maakt hem dat tot de gevaarlijkste man ter wereld? Het antwoord op die vraag moeten we u schuldig blijven. We kunnen u echter wel vertellen dat de naam van Bernanke hoog op het lijstje staat.

Door de massale geldcreatie heeft Bernanke de kiem gelegd voor een ontwrichting van het financieel systeem. De gebeurtenissen op de valutamarkten bewijzen dat tapering door de Amerikaanse centrale bank wel degelijk gevaren met zich meebrengt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Toekomst voor goud ziet er goed uit – goudprijs naar $ 1.000

Yves Lamoureux, president van Lamoureux & Company die analyses maken op basis van economisch gedrag, is enthousiast voor vaste activa, maar niet direct voor goud.

De Amerikaanse dollar zal de komende maanden verder verzwakken, dit is positief voor grondstoffen - behalve voor goud. Lamoureux verwacht dat de goudprijs nog kan dalen tot $ 1.000.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 september 2013

Na de regionale luchthavens en de hogesnelheidstreinen zijn nu ook de Spaanse snelwegen failliet...

Deserted tollwayNa de regionale luchthavens en de hogesnelheidstreinen zijn nu ook de Spaanse snelwegen failliet. De krant El Pais maakt melding van een aantal beheersmaatschappijen van autosnelwegen die de voorbije 15 jaar werden gebouwd en die recent bescherming tegen de schuldeisers hebben moeten aanvragen, meestal in de omgeving van Madrid.  Onder hen de snelwegen tussen Madrid en Toledo, Ocaña en La Roda en tussen Cartagena en Vera.

In totaal zou het passief rond de 3.600 miljoen euro liggen, die door de staat zijn gegarandeerd. De regering Rajoy zou al zo’n 900 miljoen euro in de vorm van leningen hebben bijgepast.