Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 27496 tot 27500
Bron: cbs.nl
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Consumptie in Nederland gedaald, in de buurlanden niet

Consumptie in Nederland gedaald, in de buurlanden niet

Ontwikkeling consumptie en inkomens Verwachting eigen financiële situatie komende 12 maanden Bestedingen aan enkele goederencategorieën

De voortdurende krimp van de consumptie door huishoudens heeft de afgelopen paar jaren een rem gezet op de economische groei van Nederland. Huishoudens geven minder geld uit, onder andere  omdat zij minder te besteden hebben. In België en Duitsland is de situatie anders. Daar stijgen de inkomens en geven consumenten ook nog steeds meer uit.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Industriële productie opnieuw lager

De Nederlandse industrie heeft in juli opnieuw minder geproduceerd dan een jaar eerder. Wel was de krimp geringer dan in de eerste helft van dit jaar. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag bekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Dit is waarom Europa (en niet de Fed) verantwoordelijk is voor de val van de groeimarkten

Iedereen gaat ervan uit dat een mogelijke 'tapering', een verminderde QE door de Federal Reserve, verantwoordelijk is voor de val van de groeimarkten de laatste maanden. Hoewel de beginnende hints naar 'tapering' de aanleiding is tot de directe crash, is het niet de onderliggende oorzaak, zo staat op Zerohedge.

De oorzaak is Europa.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Banken controleren de wereld (deel 1 van 2)

Het Nationaal Hypotheek Instituut dat er aankomt zal met pensioenfondsen – ons pensioen dus – voor tientallen miljarden euro’s hypotheken van banken overnemen.  Die banken krijgen daardoor “meer lucht”.  Hoezo meer lucht? Krijgen noodlijdende bedrijven soms ook “lucht” van de overheid? Zijn banken misschien géén commerciële ondernemingen?

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Franse centrale bank verhoogt groeiprognose

De Franse centrale bank heeft maandag zijn prognose voor de economische groei in het derde kwartaal verhoogd van 0,1 naar 0,2 procent. Details over de ontwikkelingen waarop de optimistischer visie stoelt, werden niet uit de doeken gedaan.