Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 2751 tot 2755
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

Recordstijging Nederlandse inflatie in januari

De inflatie in Nederland is in januari opgelopen van 1 naar 1,7 procent. In de afgelopen vijftien jaar is het maar één keer voorgekomen dat de inflatie sterker steeg.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

De robotiserings-tsunami: 17 jaar geleden waren ze met 600, vandaag nog met… 2

Amper 17 jaar geleden verhandelden 600 beurshandelaars aandelen voor de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs. Deze lui kochten en verkochten aandelen voor rekening van hun klanten. Van die 600 blijven er vandaag onder impuls van de robotisering nog exact… 2 over.

Net als fabrieken worden overgenomen door robots, is ook de aandelenhandel op Wall Street ondertussen grotendeels geautomatiseerd. Niet alle jobs verdwenen, want die 2 overblijvende traders worden nu bijgestaan door een leger van 200 computeringenieurs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

Lagarde: IMF wilde genadeloos zijn met Griekenland-rapport

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) beoogde met zijn laatste rapport over Griekenland "genadeloos" de waarheid te vertellen. Dat zegt IMF-voorzitter Christine Lagarde woensdag in reactie op kritiek van onder meer de Grieken op het rapport.

Het IMF zei maandag naar aanleiding van het rapport vooralsnog niet mee te doen aan nieuwe noodleningen aan Griekenland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 februari 2017

Millennials vrezen voor oorlog, terrorisme en politieke spanningen

De onderzoekstak van Deloitte heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd onder duizenden millennials over de hele wereld. Uit dit onderzoek blijkt dat de jongvolwassenen met name te verdelen zijn in twee groepen: jongeren uit de Westerse landen en jongeren uit de groeilanden.

Een millennial wordt gekenmerkt door iemand die tussen de 18 en 34 jaar oud is. De analisten van Deloitte laten weten dat de millennials uit de groeilanden zich met name zorgen maken over criminaliteit en corruptie.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Goudprijs naar $1300 volgens beleggingsveteraan

De goudprijs zal ondanks de recente stijging dit jaar verder aantrekken. De voornaamste reden is dat de......