Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 27506 tot 27510
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 augustus 2013

Chinese economie vertoont duidelijke signalen van stabilisatie

De Chinese economie vertoont duidelijke signalen van stabilisatie, zo blijkt uit een rapport van het National Bureau of Statistics. Zodoende is het land goed op dreef om de target voor dit jaar – een groei van het bbp met 7.5 procent – te bereiken. Mogelijk ligt de groei zelfs nog iets hoger.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 augustus 2013

Ribbetjesrestaurant Amadeus koopt fraudeproces af voor 10 miljoen euro

De eigenaars van de restaurantketen Amadeus hebben gisteren 10 miljoen euro aan de fiscus betaald. De Gentse broers achter de bekende ribbetjesrestaurants, Peter-Jan en Reinoud Van Iseghem, hebben zo een fraudeproces afgekocht. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 28 augustus 2013

Herstel huizenmarkt in de VS: niets is echt!

Volgens Bob Shiller is de huizenmarkt in de Verenigde Staten een markt die gedreven wordt door momentum. Het momentum is momenteel positief. Maar door de jaren heen gaan de huizenprijzen zijwaarts, er zijn alleen veel bewegingen op en neer. Maar niets is echt, er zit momenteel veel speculatief geld in de Amerikaanse huizenmarkt.

Bron: tone-app.nl
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

De gevangenis als belegging. Only in America

Gevangenissen misschien niet meer zo rendabel door

Het lijkt erop dat het Amerikaanse geloof in repressie op zijn retour is. Recent kondigde de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder aan om zaken tegen kleine drugsdaders vaker met taakstraffen af te doen en niet-gewelddadige, oudere veroordeelden vervroegd vrij te laten. Dat zou wel eens een doorbraak kunnen zijn in het land waar gevangenissen uitpuilen dankzij de lange celstraffen voor vooral drugsbezit of -handel.

Bron: europa-nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

'Bezuinigingen hierna niet klaar'

,,Het pakket is contraproductief. Door de extra bezuinigingen lopen de sociale uitgaven op en zullen de belastinginkomsten tegenvallen'', stelt Eijffinger. ,,Het probleem is dat de coalitiepartijen PvdA en VVD op de grote dossiers - arbeidsmarkt, woningmarkt, pensioenen en zorg - lijnrecht tegenover elkaar staan. Ze hadden al veel eerder structurele hervormingen moeten doorvoeren, maar dat hebben ze verzuimd. Dit is de logische consequentie."