EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
45
kliks
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 27531 tot 27535 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

Duitse banken betreden woningmarkt Nederland

Gerenommeerde Duitse banken betreden met een budget van ruim 200 miljard vanaf vandaag de Nederlandse hypothekenmarkt. Op deze manier moet de woningmarkt in Nederland enigszins worden vlotgetrokken.

Lees verder op logweb.nl
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

Het dollarsysteem barst in al zijn voegen

De VS bezit nog altijd het summum aan militaire macht, maar door de enorme schuldencrisis van 17 biljoen dollar is deze niet langer financierbaar. Voor iedere dollar aan staatsuitgaven moet 49 cent geleend worden. Om de financiering van de VS op gang te houden is Washington verplicht regelmatig het schuldenplafond door het Congres te laten verhogen.

De landen in Azië en Zuid-Amerika zijn zich bewust van het dreigend gevaar. Ze richten bijgevolg regionale banken op en zoeken voor hun onderlinge handel alternatieve betalingsmiddelen. De grote economische groeimacht China sluit bijvoorbeeld handelsakkoorden met Japan, Australië en andere landen waarbij de betaling niet meer in dollars maar in nationale munten afgewikkeld wordt. De handel  tussen China en een reeks Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen geschiedt meer en meer op basis van grondstoffen als betaalmiddel. Deze landen moeten dus niet langer dollars op de internationale financiële markt lenen tegen hoge rente. Het biedt hen de mogelijkheid om zich te bevrijden van de wurggreep van de westerse financiers en om een eigen sociaal en economisch beleid tot stand te brengen. Deze ontwikkeling toont zeer concreet dat de dollar als internationale handelsmunt zijn beste tijd heeft gehad. Hierdoor begint ook de blokkeringsminderheid van de VS in het IMF en de Wereldbank enorme barsten te vertonen en af te brokkelen.

Lees verder op uitpers.be
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

Europese Rekenkamer: 4,8% van het EU-budget wordt uitgegeven waar het niet nodig is

De Europese Rekenkamer heeft voor het negentiende jaar op rij geen volledige goedkeuring over de besteding van EU-geld gegeven. Voor het vierde jaar op rij loopt ook het foutpercentage op. Bedroeg dat in 2009 nog 3,3%, dan steeg het in 2010 naar 3,7%, in 2011 naar 3,9% en werd vorig jaar ruim 4,8% (waarvan 0.3% punt komt door een nieuwe methode van berekening) van het totale budget uitgegeven waar dat niet nodig was.

De Commissie zoekt de oplossing nu in de oprichting van een Europees Openbaar Ministerie dat de fraude in de lidstaten moet opsporen en vervolgen, maar de nationale parlementen reageren weinig enthousiast op het voorstel.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

Belgische meubelsector verwacht tweede kwakkeljaar op rij

De Belgische meubelindustrie verwacht dat 2013 zal worden afgesloten als "het tweede kwakkeljaar op rij" voor de sector. Dat zegt Fedustria, de federatie van de Belgische textiel-, hout- en meubelindustrie, in een conjunctuurnota.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 5 november 2013

Dit is het échte probleem van Europa en het ziet er niet goed uit

Patrick Artus van Natixis schrijft een glashelder artikel over de problemen waar men in Europa momenteel voor staat. Het is al enkele maanden duidelijk dat deflatie in Europa een groot probleem kan worden, we lijken steeds meer de Japanse toer op te gaan waardoor we voor nog enkele verloren decennia staan. Hoe komt het dat we in zo'n situatie zitten?

Het groeiende verschil tussen de reële rentevoeten en de reële economische groei brengt de solvabiliteit van de zwakkere landen steeds meer in de problemen. Er is een veel te groot verschil tussen de reële lange termijn rentevoeten en de reële economische groei (het primair tekort/overschot). Hierdoor komen deze landen in een deflatoire situatie waarbij de overheidsschuld steeds sneller gaat stijgen.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs