Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 27551 tot 27555
Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Crisis eindigt als meer werken wordt beloond

Als het belastingsysteem met een ‘vlaktaks’ wordt versimpeld en meer werken zo financieel aantrekkelijker wordt gemaakt, gaat de Nederlandse economie vanzelf weer draaien. Daar komt de crisisoplossing van Douwe Meijer in één zin op neer. Hij mailde zijn betoog naar aanleiding van de oproep van deze week naar de redactie van Metro. De bekende hoogleraar financiële economie Sylvester Eijffinger beoordeelde de oplossing van Meijer van alle honderden inzendingen als beste ‘goed onderbouwde en logische idee dat de economische groei zal aanmoedigen’.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Cypriotisch parlement keurt reeks hervormingen goed

Het Cypriotische parlement heeft deze ochtend na urenlange, soms stormachtige debatten een reeks hervormingen goedgekeurd die noodzakelijk waren om een nieuwe schijf internationale noodhulp te krijgen. "We kunnen opnieuw ademhalen", klonk het na de stemming op het ministerie van Financiën.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Lokale overheid China liegt over groei

Het bestuur van het arrondissement Luliang in de zuidelijke provincie Yunnan dwong bedrijven om hun productiecijfers ''op te blazen'', zo ontdekte het Nationaal Bureau voor de Statistiek (NBS). Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua donderdag gemeld.

Bron: blog.nl
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Broekriem zit nu al te strak, maar de JSF gaat door!

In de afgelopen jaren heb ik vol verbazing de berichtgevingen over de Joint Strike Fighter (JSF) aangehoord. Dagelijks worden wij in de media overvallen met slechte plannen die op Prinsjesdag op ons uitgestrooid gaan worden. Tot overmaat van ramp lijk de PvdA nu net in deze tijd ook in te stemmen met het aanschaffen van de nieuwe straaljagers.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

De echte crisis moet nog komen

Hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans gaf onlangs een lezing bij TEDxMaastricht. Zijn boodschap: vergeet de economische crisis, het is slechts een symptoom van de ecologische crises die we tegemoet zien.

De echte crisis is een systeemcrisis, stelt Rotmans. "En ze zal nog lang duren, want ze is diep verankerd in alles wat we doen. We hebben een vervuilende en verwoestende economie opgebouwd. We gooien negentig procent van onze hulpmiddelen weg met als resultaat een enorm ecologisch tekort. En die is groter dan het economische tekort. We zullen de komende tientallen jaren worden geconfronteerd met ecologische crises, die zich gaan uitten in problemen met energie, het klimaat en onze hulpmiddelen."