Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 27571 tot 27575
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

Wat vele mensen nog niet weten: Water wordt een wereldwijd probleem

Ik heb er zelf twee jaar geleden nog een rapport over geschreven (zie PDF onderaan artikel) en het is iets waar we nog veel te weinig bij stil staan. Het is de normaalste zaak van de wereld dat er water uit onze kraan komt, dat we elke dag een douche of een bad kunnen nemen, maar water wordt schaars en dus waardevol. En wat schaars en waardevol is, wordt voor gevochten. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

Albert Edwards: “De monetaire trein van Bernanke gaat crashen”

Albert Edwards van Société Générale heeft meestal een negatieve, maar gefundeerde mening. Edwards is niet verbaasd dat Ben Bernanke heeft besloten om de geldpersen op volle toeren te laten draaien, hij is wel verbaasd dat hij de rest van de Federal Reserve heeft meegekregen. Maar volgens Edwards gaat de monetaire trein van Bernanke recht op een crash af.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

Kroniek van een aangekondigde armoede

Oxfam-Solidariteit meent dat de trojka IMF-ECB-EU het beleid radicaal moet omgooien.  Hun aanpak eist een steeds hogere menselijke tol.  De kloof tussen arm en rijk stijgt zienderogen en net het snelst in die landen die het hardst besparen!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

Warren Buffett ‘s werelds beroemdste goeroe laat zich uit over de aandelenmarkt

Beleggers hangen aan zijn lippen: Warren Buffett, het orakel uit Omaha, de man die value investing weliswaar niet heeft uitgevonden, maar wel groot heeft gemaakt, deed weer eens van zich spreken.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: vrijdag 20 september 2013

Hoe ver moeten de huizenprijzen nog dalen?

Huizenprijzen in augustus met 4,4% gedaald

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) liet vandaag weten dat de huizenprijzen in augustus opnieuw zijn gedaald. Wederom viel de daling enigszins mee: 4,4% in vergelijking met augustus in 2012. In juli daalden de prijzen met een percentage van 5% harder naar beneden. Dus is de daling toch een opsteker? Gekeken naar juli 2013 stegen de huizenprijzen in augustus met 0,1%.