Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 27601 tot 27605
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 25 augustus 2013

Gewaarborgd lenen populair

In de eerste helft van dit jaar hebben 6.334 Vlaamse gezinnen de gratis verzekering 'gewaarborgd wonen' aangevraagd die hen beschermt tegen inkomstenverlies. Dat zijn er ruim dubbel zoveel als in dezelfde periode van 2012. Dat zegt Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a). In totaal hebben al meer dan 25.000 gezinnen de verzekering afgesloten.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 25 augustus 2013

'Domino-effect bij Griekse schuldverlichting'

Dat stelt de Duitse bondskanselier Angela Merkel in een zondag gepubliceerd interview met het Duitse tijdschrift Focus.

''Ik waarschuw uitdrukkelijk tegen schuldverlichting'', aldus de bondskanselier, die zich opmaakt voor de Duitse verkiezingen van volgende maand.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 25 augustus 2013

Dit is hoe ons geldsysteem eigenlijk werkt

Veel mensen denken nog steeds dat banken spaargeld van spaarders gebruiken om dit uit te lenen aan anderen en van het renteverschil leven. Dit is echter niet het geval.

In het huidige systeem mogen banken véél meer geld uitlenen dan dat zij daadwerkelijk in kas hebben. Dit heet

Bron: ftm.nl
Geplaatst: zondag 25 augustus 2013

'Transitie van de slimme bovenlaag'

In de wedstrijd zitten is beter dan aan de zijlijn staan, zegt beleggingsexpert Dwarshuis. Nog beter is het om tot de slimme bovenlaag te behoren.

Het valt vandaag de dag niet mee om uw toekomst te plannen in een economische omgeving die op zijn zachtst gezegd uitdagend te noemen is. Ik heb al eerder aangegeven dat we midden in een  transitie van kapitaal zitten. Deze vorm van transitie vindt grofweg eens in de zeventig jaar plaats. In de kern komt het er op neer dat complete bevolkingsgroepen vakkundig financieel gekortwiekt worden. Dat proces valt niet meer te ontkennen. Een kleine slimme bovenlaag weet van de situatie handig gebruik te maken en krijgt de beschikking over onmetelijke rijkdom.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: zondag 25 augustus 2013

Huizenprijzen drie keer 'over de kop' sinds jaren tachtig

Wie de kranten volgt krijg de indruk dat iedereen zwaar verlies leidt op zijn huis. Dat is onterecht: de prijzen van huizen in Nederland zijn sinds eind jaren tachtig verdriedubbeld en sinds de jaren zeventig verzevenvoudigd. De gemiddelde babyboomer heeft sinds eind jaren tachtig meer dan een ton verdiend op zijn huis.