Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 27621 tot 27625
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Biflatie Bulletin : Besparen, zelfs op voeding

Quote van de Dag : “There is no humiliation more abusive then hunger“.  Pranab Mukherjee, Indian statesman. 

Terwijl de Italiaanse ex-premier Berlusconi dit jaar weer 1,12 miljard euro rijker is geworden, bespaart de bevolking van dat land zelfs op eten, en dan nog wel hun favoriete en typische pasta (min 10%) en olijfolie (min 10%) en ook vis (min 13%).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Heeft het post-Lehman tijdperk zijn limieten bereikt?

Twee van de meest misbegrepen markten zijn voor de aandelenmarkten de twee meest systematisch belangrijkste markten, de repo-markt en de goudmarkt. Het meest ironische is misschien nog dat deze twee markten aanzien worden als helemaal niet belangrijk, aldus Zerohedje.

En beide markten zien er momenteel nog rustig uit, maar hebben te maken met eenzelfde probleem, het gebrek aan onderpand.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Het gevecht van $ 1.400

Vorige week vrijdag heeft de goudprijs voor het eerst sinds lange tijd de barrière van $ 1.400 genomen. Tot tweemaal toe werd de prijs kopje onder gedrukt, terug tot onder het niveau van $ 1.400. Dit is volgens Zerohedge de indicatie dat er een instantie is (volgens geruchten het B.I.S.) die niet graag heeft dat goud gemakkelijk boven de $ 1.400 noteert.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Obligatiehouders SNS slepen DNB voor rechter

De Stichting Obligatiehouders SNS daagt De Nederlandsche Bank (DNB) voor de rechter wegens de rol die de toezichthouder speelde bij de nationalisatie van SNS Reaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Spaanse economie lijkt ergste achter de rug te hebben

In q2 is de Spaanse economie voor het 8ste kwartaal op rij gekrompen maar voor het eerst sinds lang zijn er signalen die in de richting van een verbetering kunnen wijzen. Het bruto binnenlands product kromp in q2 maar met 0.1 procent tov het vorige kwartaal.