Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 27631 tot 27635
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Zo verdien je $ 377.000 met Apple op 1 dag

Een professor aan Berkeley heeft onderzocht wat het systeem van high frequency trading  de gewone belegger kan kosten. Aandelenbeurzen moeten hun handelssysteem dringend hervormen, zegt hij. High-speed trading firms verdienen miljarden door gebruik te maken van een “vertraging” in het systeem. En de ene zijn brood is de andere zijn dood, aldus CNN Fortune.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Obama vraagt “toestemming” aan het Congres – pro forma

De VS zeggen over “bewijs” te beschikken dat Syrische troepen een gifgasaanval hebben uitgevoerd, hoewel de VN inspecteurs zeggen 14 dagen nodig te hebben voor conclusies.  In ieder geval is een aanval nu uitgesteld.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Na de PIGS en de BRICS, nu de BIITS: retour van acroniemen voorspelt weinig goeds

Jody AmietWanneer analisten acroniemen beginnen te gebruiken in de veelvuldige rapporten die ze dagelijks produceren is dat vaak een voorbode van stormachtige tijden. (Een strateeg van BofA Merrill Llynch had het vorige week zelfs over CRASH (Conflicts-Rates-Asia-Speculation-Housing).

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Topman speelt voor Robin Hood

Topman Yang Yuanqing van computerfabrikant Lenovo geeft zijn bonus van zeker 3,25 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) weg aan de 10.000 medewerkers van het bedrijf. Dat is maandag bekendgemaakt. Yang wil zijn werknemers bedanken voor hun goede prestaties en onderstrepen dat zij een verantwoordelijke rol hebben bij het bedrijf.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: maandag 2 september 2013

De huidige Nederlandse staatsschuld is historisch laag (grafieken)

Over een periode van 200 jaar bezien is de huidige Nederlandse staatsschuld en rente uitzonderlijk laag.

Het is slecht gesteld met de Nederlandse staatsfinanciën zo is de consensus. Jarenlang heeft de overheid op te grote voet geleefd en daardoor is de staatsschuld uit de hand gelopen. De kleinkinderen, die arme stakkers, zitten straks met de gebakken peren. Een wat langere blik op de Nederlandse staatsfinanciën laat echter zien dat het in het verleden wel eens een stuk erger is geweest. In 145 van de afgelopen 193 jaar was de staatsschuld groter dan nu.