Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 2766 tot 2770
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

Goud is de ultieme wereldmunt

Goud is de ultieme wereldmunt, terwijl de dollar een valuta is die als wereldmunt gebruikt wordt. Dat zei de voormalig gouverneur van de Indiase centrale bank, Y Venugopal Reddy. Volgens hem heeft goud een aantal eigenschappen van geld, maar is het ook een alternatief voor financiële activa als aandelen en obligaties.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

Een transitiefase waarin onzekerheid de boventoon voert

Dat ‘the Donald’ meer is dan ‘the mouse that roared’ is intussen wel duidelijk geworden. Ook al is hij uiteindelijk met een miniem verschil verkozen, wist hij in minder dan een week een “sterk” visitekaartje af te geven. Zelden werd er zo driftig gespeculeerd omtrent het volbrengen van de nieuwe doelstellingen van deze 45e president.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

Trump (e- l’oeil) of: The Great Dictator – Deel 1

Met “de grote dictator” bedoelen we niét Kim Jong-un, de jongste telg van de familie die al 70 jaar wreed en meedogenloos het bewind voert over een van de weinige nog echt communistische staten: Noord-Korea. Tenminste is hij, de “Briljante Kameraad” en “Geweldige Leider”, ook officieel “erkend” of eerder berucht als dat wat hij is: een alleenheerser, een potentaat die nietsontziend de traditie verder zet zijn (letterlijk te nemen!) land economisch de afgrond in te sturen, nog dieper dan zijn vader en grootvader al voor hem deden. Voor de enige échte grote dictator moeten we het ideologisch aan het andere, bijna compleet tegengestelde einde van alle politieke stromingen gaan zoeken, en ook aan de andere kant van de wereld, vanuit Europa bekeken. Moderne dictators hullen zich, wolven als ze zijn, immers in schaapskleren of beter: in driedelig maatpak.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

Akkoord over ontslagronde van 3.900 banen bij grootste Italiaanse bank

UniCredit, de grootste Italiaanse bank, gaat 3.900 banen schrappen in het thuisland. De bank heeft daarover aan akkoord gesloten met vakbonden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 5 februari 2017

Duitse minister vindt wisselkoers euro te laag

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, vindt dat de waarde van de euro te laag is. Hiermee reageert hij op beschuldigingen die vanuit de regering van de Amerikaanse president Donald Trump.