Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 27666 tot 27670
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Spaanse industrie toont herstel.

De inkoopmanagersindex voor de Spaanse industrie ging vorige maand van 49,8 naar 51,1. Een stand hoger dan 50 wijst op groei van de industriële activiteit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 3 september 2013

Rutte: burgers moeten eigen boontjes doppen

Minister-president Mark Rutte houdt in De Rode Hoed de vijfde H.J. Schoo-lezing. De jaarlijkse lezing markeert het begin van het politieke jaar.

Nederland zal moeten veranderen om nieuwe welvaart te vinden, aldus premier Mark Rutte. Uitgangspunt daarbij is dat mensen zo veel mogelijk hun eigen boontjes doppen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Als de Fed’s QE de lange termijn rente niet omlaag heeft gekregen, wat dan wel?

Sinds midden november 2012 tot nu is SOMA (The Federal Reserve System Open Market Account (SOMA) is a portfolio of U.S. Treasury and Federal Agency securities1, foreign currency investments) met $ 800 miljard gestegen. Ondertussen is de rentevoet op 10-jarige obligaties gestegen van een dieptepunt van 1,59 % (mei 2012) naar 2,90 %. Het is dus duidelijk dat QE door de Federal Reserve de rentevoet niet naar beneden heeft gebracht, ... maar wat dan wel vraagt The Wall Street Examiner.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Spoorbaas Jannie Haek laat opzegvergoeding vallen

Jannie Haek, de vertrekkende topman bij de NMBS-Holding, zal afstand doen van zijn riante opzegvergoeding. Hij gaat aan de slag als CEO bij de Nationale Loterij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Brazilië heeft een krachtig antwoord klaar: rente gaat met 50 basispunten naar omhoog

Minister van financiën Guido Mantega is al langer boos dat de markten proberen een spelletje te spelen met de Braziliaanse real. De koersdaling van de BRL ondermijnt namelijk de plannen van de centrale bank van het land om de inflatie een kopje kleiner te maken.