EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
61
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 27676 tot 27680
Geplaatst op: donderdag 26 september 2013

Oorlog om goud dreigt

Landen die oorlog voeren om goud. Ondenkbaar? Wuif deze gedachte niet te snel weg. We hebben het hier namelijk niet over het edelmetaal, maar over een ander schaars goed. Het blauwe goud, oftewel water.

Water, wie heeft het niet in huis? Honderden miljoenen mensen nog altijd niet. In de nabije toekomst mogelijk nog veel meer mensen niet en dreigt een tekort aan drinkwater een serieus probleem te worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 26 september 2013

Wachten op de volgende zware crash

Mark Spitznagel, auteur van het boek The Dao of Capital en voormalige Top Trader van Nassim Taleb voorspelt een nieuwe daling van de S&P 500 met 40 procent. Spitznagel is een trader die geduldig wacht op Black Swans, onverwachte evenementen die de markt doen crahsen. Alleen voor Spitznalgel zijn die evenementen niet onverwacht, en daarom verdient hij er zoveel geld mee.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 26 september 2013

De economie uitgelegd in 30 minuten

Dit is een tijd van snel, hard, kort en bondig, vluchtig ook.  Jammer maar helaas, ‘t is zo.  Wij proberen daaraan tegemoet te komen maar soms ook tegenin te gaan.  Er zijn nu eenmaal onderwerpen die zich niet laten vatten in kort en bondig.  En gelukkig maar – dat er bijvoorbeeld ook boeken zijn! Maar dit terzijde.  Over tot de orde van de dag en die is : Ray Dalio, een van ‘s werelds meest succesvolle beleggers als hoofd van het 13 miljard grote hefboomfonds Bridgewater.  Wanneer zo iemand spreekt kun je maar beter luisteren.  Wij ontleden wat hij te zeggen heeft.

De stadia/cycli

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 26 september 2013

De Europese welvaartsstaat is dood

Op 16 september 2013 verklaarde de Nederlandse Koning Willem Alexander de welvaartsstaat dood. Hij is hiermee de eerste die dit te kennen geeft. De welvaartsstaat werd geïntroduceerd in Duitsland begin 19e eeuw en maakte zijn opmars doorheen Europa. Een welvaartsstaat is wanneer een land minstens 20 procent van zijn bbp uitgeeft aan welzijn en opvoeding. Dit systeem heeft zijn limieten nu bereikt.

Volgens Willem Alexander zijn de uitgaven voor werkloosheid, gezondheidszorg en pensioenen onhoudbaar in de huidige economische toestand in Europa. [nagel op de kop] De Verenigde Staten zit aan een percentage van 19,4 procent en is officieel geen welvaartsstaat, maar Obamacare kan daar verandering in brengen, aldus de

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 26 september 2013

Water, het blauwe goud

Het water op deze wereld is onontbeerlijk voor alle leven.  ‘t Is van iedereen…zou je denken.  Water is ook gratis en een recht voor allen? Weer mis.  In de EU bestaan plannen om de waterbedrijven te privatiseren.  Er kan groot geld verdiend mee worden, kijk maar naar het Zwitserse Nestlé met ruim 9 miljard euro nettowinst in 2012.

De oorlog om water

Lees verder op Biflatie.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs