Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 27676 tot 27680
Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Topman speelt voor Robin Hood

Topman Yang Yuanqing van computerfabrikant Lenovo geeft zijn bonus van zeker 3,25 miljoen dollar (2,5 miljoen euro) weg aan de 10.000 medewerkers van het bedrijf. Dat is maandag bekendgemaakt. Yang wil zijn werknemers bedanken voor hun goede prestaties en onderstrepen dat zij een verantwoordelijke rol hebben bij het bedrijf.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: maandag 2 september 2013

De huidige Nederlandse staatsschuld is historisch laag (grafieken)

Over een periode van 200 jaar bezien is de huidige Nederlandse staatsschuld en rente uitzonderlijk laag.

Het is slecht gesteld met de Nederlandse staatsfinanciën zo is de consensus. Jarenlang heeft de overheid op te grote voet geleefd en daardoor is de staatsschuld uit de hand gelopen. De kleinkinderen, die arme stakkers, zitten straks met de gebakken peren. Een wat langere blik op de Nederlandse staatsfinanciën laat echter zien dat het in het verleden wel eens een stuk erger is geweest. In 145 van de afgelopen 193 jaar was de staatsschuld groter dan nu.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Is het 'Sons and Daughters'-project van JPMorgan cliëntelisme?

De Amerikaanse bank JPMorgan startte in 2006 een programma in China genaamd ‘Sons and Daughters.’ Het project was opgezet om de bank te beschermen tegen beschuldigingen van nepotisme, maar is nu juist onderwerp geworden van een onderzoek naar omkoping.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Nederlandse industrie vertoont licht herstel

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid aangeeft steeg in augustus jl. van 50,8 naar 53,5.  Een stand boven de 50 wijst op groei.  Met de werkloosheid is het echter maar  droevig gesteld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 september 2013

Dit is waarom Abenomics zal falen

Op het eerste zicht lijkt het erop dat 'Abenomics' werkt. Abenomics is ontworpen om Japan uit een deflatoire spiraal te krijgen en economische groei te realiseren. Het eerste deel lijkt ondertussen al een feit, het inflatieniveau is recent fors gestegen tot bijna 1 procent. Maar de Japan genereert een verkeerde inflatie waardoor het tweede deel, de economische groei, op termijn niet realiseerbaar zal worden.