Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 2771 tot 2775
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Nieuwe dollarcrisis vergelijkbaar met jaren tachtig komt eraan

We krijgen een nieuwe dollarcrisis vergelijkbaar met die van de jaren tachtig. Dat zegt David Marsch, mede-oprichter van het Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF), in een interview met CNBC. Hij verwacht dat er binnen twee jaar een nieuw internationaal akkoord bereikt zal worden om de waarde van de munt omlaag te brengen, net zoals dat in de jaren ’80 gebeurde met het Plaza akkoord.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Voeren de Duitsers een valuta-oorlog? Volgens Washington wel

Peter Navarro, de nieuwe topman van de Amerikaanse National Trade Council haalt uit naar Merkel: hij beschuldigt de Duitsers ervan om de euro artificieel goedkoop te houden om een exodus van bedrijven naar de VS uit te stellen. Het is om soortgelijke redenen dat de EU nochtans in 2016 de “upgrade” van China tot markteconomie tegenhield.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Rapport Internationaal Monetair Fonds lichtelijk hypocriet

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet als belangrijke geldschieter van Griekenland wel eerlijk zijn over de eisen die het aan het land heeft gesteld. Dat zei Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de eurogroep en minister van Financiën gisteren bij RTLZ.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Portugal op totale ramkoers met Brussel en Frankfurt

Het gaat van kwaad naar erger met Portugal. De regering in Lissabon zette het mes in de inkomsten en vooral uitgaven, drong de staatsschuld terug en kon op die manier verrassend snel aanknopen met economische groei.

Maar dat is nu allemaal verleden tijd. Momenteel zwaait een linkse minderheidsregering Costa de plak. Deze regering laat de tekorten en schulden terug oplopen en strooit opnieuw kwistig rond met nepstatuten, overbodige overheidsjobs, en pensioenverhogingen. Gevolg: de rente op de Portugese staatsobligaties begint weer te stijgen en bereikte vorige week een spread met de Duitse obligaties van maar liefst 150 basispunten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Schuldenapocalyps kondigt zich aan in de VS

In de VS kunnen niet enkel ondernemingen een faillissement aanvragen, ook natuurlijke personen kunnen dat. Gedurende zeven jaar zaten die in een dalende trend… tot nu! En dat voorspelt weinig goeds!

De weinige economische groei die we gezien hebben sinds de laatste crisis was grotendeels het gevolg van een toename van de wereldwijde schulden.