Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 27701 tot 27705
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 augustus 2013

Chinese vraag naar goud kan explosief stijgen!

De Chinese vraag naar goud komt vanuit 3 hoeken. Op de 1ste plaats is er de Chinese centrale bank die met de regelmaat van een klok goud koopt en niets wijst uit dat ze daar in de komende weken of maanden mee zal stoppen. Stelselmatig zal de centrale bank haar goudreserves blijven opbouwen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Brede steun bij Fed voor plannen Bernanke

Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde notulen van de laatste beleidsvergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) van het Amerikaanse stelsel van centrale banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

150 jaar inflatie in beeld

De 20e eeuw zal gekenmerkt worden als de eeuw van de excessen. Alles wat we in de 20e eeuw hebben meegemaakt, was veel meer, veel groter dan de vorige eeuwen. Zo ook met inflatie. Inflatie bestaat al eeuwen, maar met de introductie van de centrale banken, is inflatie pas echt begonnen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Is de grote boze wolf echt dood?

De afgelopen zeven weken heb ik mijn pen laten rusten en de tijd genomen voor historisch onderzoek, analyse van het dagelijkse economische- en politieke “nieuws” evenals het verdere wereldgebeuren.

Waar staan we nu? Wat kunnen we verwachten? Is het werkelijk zo dat de crisis aan het voorbijtrekken is, de huizenverkoop weer groeit en we langzaamaan ons oude model gebaseerd op een gestage economische groei weer op kunnen pakken?

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Bundesbank wil verplichte heffing voor spaarders

Bundesbank pleit voor verplichte heffing spaarders

De Duitse Bundesbank wil spaarders laten meebetalen om banken overeind te houden. Dat schrijft Deutsche Wirtschafts Nachrichten vandaag op haar website. De centrale bank wil dat de heffing voor spaarders er snel komt, evenals de mogelijkheid om aandeelhouders van banken te onteigenen in een reddingsoperatie van de bank.