Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 27706 tot 27710
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Is de grote boze wolf echt dood?

De afgelopen zeven weken heb ik mijn pen laten rusten en de tijd genomen voor historisch onderzoek, analyse van het dagelijkse economische- en politieke “nieuws” evenals het verdere wereldgebeuren.

Waar staan we nu? Wat kunnen we verwachten? Is het werkelijk zo dat de crisis aan het voorbijtrekken is, de huizenverkoop weer groeit en we langzaamaan ons oude model gebaseerd op een gestage economische groei weer op kunnen pakken?

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Bundesbank wil verplichte heffing voor spaarders

Bundesbank pleit voor verplichte heffing spaarders

De Duitse Bundesbank wil spaarders laten meebetalen om banken overeind te houden. Dat schrijft Deutsche Wirtschafts Nachrichten vandaag op haar website. De centrale bank wil dat de heffing voor spaarders er snel komt, evenals de mogelijkheid om aandeelhouders van banken te onteigenen in een reddingsoperatie van de bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

UH-OH: Zelfs de grootste beer wordt stier

Ondanks de impressionante stijging van de beurskoersen zijn er nog altijd waarnemers die zich tot het kamp van de beren rekenen. Ze grijpen elke strohalm – zeg maar elk streepje slecht nieuws aan – om te verkondigen dat de beurskoersen zullen gaan dalen.

Helaas voor deze zwartkijkers krijgen ze telkens opnieuw het deksel op de neus. Ze zijn echter hardleers en schreeuwen dat het allemaal schone schijn is. De hausse op de beurs wordt op conto van de Fed geschreven en zodra die zich terugtrekt zal het snel afgelopen zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Premie voor aankoop van goud bereikt recordhoogte in India

De premie voor de aankoop van fysiek goud heeft in India een nieuwe recordhoogte bereikt. Naar de reden waarom moet niet lang gezocht worden: de centrale bank heeft bijkomende voorwaarden opgelegd voor de import van goud en dat is niet zonder gevolgen gebleven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Na een stijging van + 30 % dit jaar, zijn deze aandelen nog steeds goedkoop

Het is tegenwoordig niet gemakkelijk om uw geld te laten renderen. Een sector waar je nog meer kan verdienen dan een ordinair spaarboekje, zijn de dividendbetalers. Zelfs na de dubbele belasting kunnen Amerikaanse dividendkrakers nog steeds meer opbrengen dan een gewoon spaarboekje. Maar binnen de dividendkrakers zijn er bedrijven die het nóg beter doen, de “stealth dividends.”