Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 27711 tot 27715
Bron: vacatures.nl
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Vrouwen frauderen minder dan mannen tijdens het werk

Vrouwen frauderen minder dan mannen tijdens het werk

Vrouwen zijn een stuk minder betrokken bij fraude en bedrijfscriminaliteit dan mannen. Bij recente bedrijfsfraudezaken in de Verenigde Staten waren in veel gevallen geen vrouwen schuldig bevonden. Indien zij er toch schuldig van waren, was dit telkens in een ondergeschikte rol en waren er altijd mannen bij betrokken. Dat blijkt uit een onderzoek van de Pennsylvania State University naar 83 Amerikaanse fraudegevallen in de laatste tien jaar waaraan 436 mensen deelnamen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Betekent de (halve) exit van Paulson dat het ergste voor het goud achter de rug is?

De talk of the town op de beurs van Wall Street was vorige week het bericht dat John Paulson zijn posities in het goud drastisch had afgebouwd. Deze hedge fund manager staat bekend als een koppige jongen die rotsvast geloofde (en waarschijnlijk nog gelooft) in de toekomst van het goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Fed koopt $ 2 biljoen US Treasuries

De balans van de Federal Reserve heeft voor het eerst de kaap van $ 2 biljoen overschreden wat het totaal aangekochte US Treasuries betreft. Eind december 2008, vlak voor het begin van quantitative easing, stond de teller slechts op $ 475,9 miljard. Op 5 jaar tijd is de aankoop van US Treasuries dus verviervoudigd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

De grootste gebeurtenis op de goudmarkt waar niemand over praat

Momenteel is er iets dramatisch aan het gebeuren in India. Het land zit in een economische storm en de Indische munt, de Rupee, gaat onderuit. In het tweede kwartaal was India nog steeds het land waar het meeste goud werd verkocht. Welke impact gaat de daling van de Rupee hebben op de goudmarkt?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 21 augustus 2013

Biflatie Bulletin : Interview met Mark Rutte

Quote van de Dag : “The Prime Minister has an absolute genius for putting flamboyant labels on empty luggage”.  Aneurin Bevan, Welsh politician.  “Er zit bij de mensen nog genoeg vet op de botten, dus die broekriem kunnen we zonder problemen nog een paar gaatjes verder aantrekken”.  “Arme mensen in Nederland zijn toch nog heel rijk vergeleken met arme mensen in het buitenland, dus we moeten niet zeuren”.  “(…) armlastige mensen zijn er altijd geweest, dat is niets nieuws.  Meestal zijn dat ook geen hardwerkende Nederlanders.  Er valt zowel bij links, en wat minder bij rechts, nog genoeg te halen.  De staatskas moet wel op orde zijn”.  “(…) als elke huurder een eigen huis koop is de crisis op de woningmarkt zo opgelost en groeit de economie weer als kool”.  Leest u vooral het ganse interview hier en beantwoord dan de vraag : is dit echt of ludiek bedoeld? En ook : heeft dat nog wel belang?