EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
59
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
38
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
19
kliks
Bron: bitcoinweb.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 27776 tot 27780 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 30 oktober 2013
Geplaatst op: woensdag 30 oktober 2013

Steeds meer jongeren en kleine spaarders kopen goud

In Duitsland kopen steeds meer jonge mensen en mensen met een bescheiden spaarrekening goud, dat schrijft Deutsche Wirtschaft Nachrichten op basis van een rondvraag onder Duitse goudhandelaren. Daaruit blijkt ook dat men juist meer goud is gaan kopen door de dalende goudprijs. De verhouding tussen verkoop en terugkoop transacties ligt op 10:1. In Nederland zien we een soortgelijke trend.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 30 oktober 2013
Geplaatst op: woensdag 30 oktober 2013

Hoe we een volgend Libor-schandaal kunnen voorkomen

Er lijkt geen dag voorbij te gaan of een volgend schandaal dient zich aan in de financiële wereld.  Momenteel is Nederland in rep en roer over de omvang van Rabobank’s betrokkenheid bij de Libor-kwestie en de resulterende boete van 774 miljoen dollar. Bij dit soort schandalen is het altijd goed om te zien wat er nu echt is fout gegaan en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Dan blijkt dat Libor slechts een relatief oppervlakkig probleem is en de echte problemen bij de wortels van ons geldsysteem zitten. Bitcoin biedt gelukkig nieuwe wortels die kunnen leiden tot een veel rijker en eerlijker ecosysteem.

Eerst even een korte samenvatting van het Libor-schandaal. Wat is Libor? Libor staat voor de London Interbank Offered Rate en is een gemiddeld rentetarief gebaseerd op individuele bijdragen van deelnemende grote banken in Londen. Het schandaal is ontstaan doordat deze banken hun bijdragen te hoog of te laag doorgaven om zo winstgevend te speculeren of hun kredietwaardigheid te maskeren. Libor was bedoeld om als barometer te fungeren voor de gezondheid van de bancaire sector en als zodanig werd zij gebruikt in talloze derivatencontracten ter waarde van honderden biljoenen euro’s. Indien de banken hoge rentes doorgaven, zou dit in theorie moeten betekenen dat ze elkaar minder vertrouwden. Doordat de banken de tarieven echter manipuleerden, werd de realiteit gekleurd en konden ze hier een hoop geld mee verdienen.

Lees verder op debitcoin.org
Geplaatst op: woensdag 30 oktober 2013

Moebelaste Franse betogers dragen rode mutsen tegen Hollande, net als in 1675 tegen de Hollanders

Fred TanneauDe Franse premier Jean-Marc Ayrault moest gisteren een aangekondigde eco-taks intrekken, nadat protesten in Bretagne op rellen waren uitgelopen. De eco-taks wil zware vrachtwagens op het ganse Franse grondgebeid extra gaan belasten à rato van 0,12 euro per kilometer voor alle voertuigen boven de 3,5 ton.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs