Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 27776 tot 27780
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Gouden idee voor de Nederlandse crisis

Hoe komen we in hemelsnaam uit de crisis in Nederland? Waarom het niet eens aan “de mensen” vragen?

Metro deed dat en één oplossing komt als meest intelligente uit de bus.

Werken aantrekkelijker maken, dummy!

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Crisis? Start een bedrijf!

De crisis is economisch van aard en twee oplossingen die vaak worden geroepen zijn: besparen of investeren. Ook komt dit vaak op de schouders te liggen van de overheid die de kraan open of dicht kan draaien. Grote organisaties kunnen naast overheden ook veel invloed uitoefenen op de maatschappij, maar zijn vaak afhankelijk van de overheid of nog vaker van hun aandeelhouders.

Ik heb met twee medestudenten maar een bedrijf gestart. Dit met als doel studenten en organisaties beter met elkaar te verbinden, als reactie op de economische ontwikkelingen van de afgelopen jaren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

“Goudprijs kan nu met honderden dollars stijgen”

In het kamp van de goudoptimisten heeft zich een nieuwe naam op de voorgrond gewrongen. Het is niemand minder dan Dennis Gartman, de bekende commodities trader en uitgever van The Gartman Letter. Gartman heeft zich nog niet zo lang tot het goud bekeert.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

“De echte crisis moet nog komen”

Die “echte crisis” waarop gedoeld wordt door hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans is slechts een symptoom van de ecologische crisis die ons te wachten staat!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Is de selloff in Amerikaanse obligaties overdreven?

De rentevoeten op Amerikaanse staatsobligaties staat op het hoogste niveau sinds midden 2011 (zie grafiek onderaan). De rentevoet op de benchmark 10-jarige obligaties staat sinds het dieptepunt al 137 basispunten hoger. Pacific Investment Management Co.’s Bill Gross trok al aan de alarmbel nadat zijn fonds de laatste maanden meer dan $ 40 miljard heeft verloren. Maar is de selloff niet overdreven?