EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
71
kliks
37
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 27801 tot 27805
Geplaatst op: dinsdag 24 september 2013

Bitcoin: zo goed als goud?

Slechts enkele jaren geleden was de Amerikaanse dollar nog zo goed als goud. Nu worden de mensen steeds sceptischer ten opzichte van fiatmunten zoals de dollar, de euro, de Japanse Yen,... In het verleden waren er bij verlies van vertrouwen in een munt altijd nog de edelmetalen om op terug te vallen. Maar nu is er ook Bitcoin. Is de Bitcoin zo goed als goud?

Goud en zilver werden doorheen de geschiedenis niet zomaar gekozen als ideaal ruilmiddel. Goud en zilver werden doorheen de geschiedenis naar voor geschoven door hun typische eigenschappen die hen perfect maakte als betaalmiddel. Een van die eigenschappen is dat het eindig is. Dit heeft de meeste overheden aangezet om fiatgeld te introduceren. Overheden houden er niet van als iets eindig is, ze hebben liever zo veel mogelijk van iets.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 24 september 2013

Minder bijstandsgerechtigden vinden werk

Het aantal bijstandsontvangers dat vorig jaar uitstroomde naar werk is afgenomen naar krap 8 procent. De toename in 2010 en 2011 naar rond de 9 procent is daarmee afgebroken. 

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 24 september 2013

Rechtszaak tegen Rabobank over Libor-fraude

Rabobank en 12 andere banken worden door een Amerikaanse toezichthouder aangeklaagd vanwege betrokkenheid bij de fraude met het interbancaire rentetarief Libor.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 24 september 2013

Vergeet dit niet!! QE werkte ook een tijdje in de Weimar Republiek

Op een gegeven moment bevinden alle fiatmunten zich in een situatie waarbij men denkt geld te kunnen printen uit het niets zonder gevolgen. Op sommige momenten in de economische cyclus kan zoiets werken, maar niet als het eindspel nadert. De Federal Reserve bevindt zich momenteel in dezelfde situatie is de Weimar Republiek, voor hyperinflatie Duitsland bijna van de kaart veegde, aldus Zerohedge.

Net als ten tijde van de Weimar Republiek worstelt de Amerikaanse economie met zijn groei, en net als de Duitse overheid is de Amerikaanse overheid bedolven onder de schulden. Beide situaties lijken sterk op elkaar. De Fed "print" enorme hoeveelheden geld en hoopt op een effect op korte termijn. Dit heeft een tijdje geholpen, maar de effecten doven uit. Ook in de Weimar Republiek werkte quantitative easing in het begin.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 24 september 2013

Loonstijging weer ruim onder inflatie

De cao-lonen, inclusief bijzondere beloningen, lagen in het tweede kwartaal van 2013 1,3 procent hoger dan een jaar eerder. Het is het derde achtereenvolgende jaar dat de stijging onder de inflatie uitkomt.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs