Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 27806 tot 27810
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 augustus 2013

Werkloosheid lag nooit hoger in voorbije tien jaar

De afgelopen tien jaar was de Belgische werkloosheid nooit hoger dan nu, met een werkloosheidsgraad die in juni tot 8,7 procent is opgelopen. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad op basis van de laatste bijwerking van het Statistisch Tijdschrift van de Nationale Bank, die vrijdag werd gepubliceerd. Ook in absolute zin ligt het aantal werklozen erg hoog. In juli waren er zo 610.893 niet-werkende werkzoekenden.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 19 augustus 2013

Amerikaanse middenklasse wordt weggevaagd

Een tijdje geleden schreef Gerrit Welbergen hier op Biflatie.nl het artikel ‘Middenklasse in Nederland wordt weggevaagd‘. Hieronder een video die we tegenkwamen op Zero Hedge over ditzelfde probleem, maar dan in de Verenigde Staten. Ook de Amerikaanse middenklasse wordt namelijk weggevaagd.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: zondag 18 augustus 2013

Dit zijn de cijfers die u eigenlijk niet mag zien

De gevestigde media willen ons laten geloven in een sprookje. Het sprookje van de economie in Europa. Volgens de politici en de media kunnen we het einde van de crisis aan zien komen. Hierbij een paar economische cijfers over de verschillende lidstaten van Europa waaruit blijkt dat het helemaal niet zo goed gaat. Cijfers waarvan de gevestigde orde liever niet heeft dat u ze ziet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 18 augustus 2013

Fed staat centraal in komende beursweek

Daaruit zal blijken welke gedachten de leden van het beleidsbepalende orgaan van de Fed hebben over het afbouwen van de steun aan de Amerikaanse economie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 18 augustus 2013

Griekenland wil uithuiszettingen toelaten

Teneinde de banken toe te laten hypotheken van wanbetalers op te eisen, wil de Griekse minister van Financiën de tijdelijk geldende beperkingen op uithuiszettingen opheffen. Deze beslissing wordt een test voor de cohesie van de kwetsbare coalitieregering.