Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 27806 tot 27810
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

Wat heeft gewerkt bij beleggen (deel 5)

Vandaag het vijfde artikel over deze zesdelige minireeks. We stellen het vierde criterium van Tweedy, Browne voor.

4/ Een significante daling van de beurskoers

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

ECB faalt hard in haar primaire kerntaak

Deze onderstaande grafiek laat de ontwikkeling van de consumentenprijzen zien in Griekenland en Nederland. De inflatie in Nederland ligt al een jaar of drie hoger dan 2% en daarmee boven de doelstelling van de Europese Centrale Bank (ECB). Deze streeft ernaar de inflatie in de eurozone dichtbij 2% te houden.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

Nous irons tous au paradis: het ambtenarenparadijs wel te verstaan

In de film l'Auberge Espagnole (2002) krijgt een Franse jongeman -na een zinderend verblijf van een jaar in Barcelona-  een eerste job aangeboden op een ministerie ergens in de zakenwijk La Défense in Parijs. Op zijn eerste werkdag leggen zijn collega's hem uit wat van hem wordt verwacht wil hij een smetteloos traject tot zijn pensioen afleggen. De jongeman zet het op een lopen.

Elf jaar later blijven jonge Fransen zoals de protagonist in deze prent uitzonderingen. Ondanks de economische malaise waarin onze zuiderburen zich nu al jaren bevinden blijven ze zich afzetten tegen al wat naar ondernemerschap en succes ruikt.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

Betalen met plastic flesjes voor OV tegoed

OV-tegoed voor plastic.

In Bejing is het een succes speciale automaten waar je plastic flesjes kunt inleveren. Voor de flesjes krijg je OV-tegoed waar je mee kunt reizen. Het Algemeen Dagblad vroeg aan de Rotterdamse OV-organisatie RET wat zij van het idee vinden. De RET gaat graag in gesprek met een organisatie die dit ook voor de Rotterdamse metro zou kunnen realiseren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

De ‘arme’ landen zijn voor het eerst rijker dan de ‘rijke’ landen

Voor het eerst in de geschiedenis is het gecombineerde bbp van de groei- en ontwikkelingslanden samen groter dan het gecombineerde bbp van de ontwikkelde landen.