Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 27811 tot 27815
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

De ‘arme’ landen zijn voor het eerst rijker dan de ‘rijke’ landen

Voor het eerst in de geschiedenis is het gecombineerde bbp van de groei- en ontwikkelingslanden samen groter dan het gecombineerde bbp van de ontwikkelde landen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

VS-Syrië : de stand

Groot-Brittannië (wat is er in hemelsnaam nog “Groot”?) zal een resolutie indienen bij de VN Veiligheidsraad (meer een Oorlogsraad) die het gebruik van chemische wapens (niet bewezen) door president Assad (her en der in de media al “dictator” genoemd) moet veroordelen en “de nodige maatregelen autoriseren die burgers beschermen” in Syrië (zijn fiat geeft voor een oorlog).  Voor president Obama is alles al bewezen, in kannen en kruiken en mag verlammende diplomatie (!) niet in de weg staan van vergelding.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

Heeft de Federal Reserve de “oorlog” in Syrië in gang gezet?

Ik las gisteren een heel interessante tweet van Jim Rickards. Het komt er in feite op neer dat de Verenigde Staten zelf verantwoordelijk is voor een mogelijke oorlog in Syrië. Interventies voor enkele uren of dagen zijn in het verleden ook uitgegroeid tot oorlogen van lange termijn, hetzelfde kan met het conflict in Syrië gebeuren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

Syrië-crisis keldert koers euro

De koers van de euro is tot onder de kaap van de 1,33 dollar gezakt. Handelaars verklaren de koersval door de bezorgdheid over een escalatie van de crisis in Syrië.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 29 augustus 2013

Personeel Photo Hall legt werk neer: winkels gesloten

Het personeel van multimediawinkelketen Photo Hall legt vandaag het werk neer uit protest omdat bepaalde salarissen niet betaald zijn en uit ongerustheid over de toekomst van het bedrijf. Dat meldt Jalil Bourhidane van de Franstalige christelijke bediendebond CNE. "Normaal gezien zullen de 17 winkels donderdag gesloten zijn. We weten al dat alle winkels in Brussel en Waals-Brabant aan de actie deelnemen", aldus de vakbondsman.