Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 27861 tot 27865
Bron: parool.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Spaanse huizenprijzen dalen aanzienlijk minder

De Spaanse huizenmarkt verkeert sinds 2008 in een diepe crisis door een overaanbod. © afp

De huizenprijzen in Spanje lagen vorig kwartaal gemiddeld 0,8 procent lager dan in het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2012 namen de prijzen met 12 procent af. Dat is de kleinste krimp sinds eind 2011.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Belgische minister van Financiën Geens heeft geen problemen met Bitcoin

Belgisch Minister van Financiën Koen Geens verklaarde vorige week geen problemen te hebben met Bitcoin, hij voegt er wel aan toe dat slechts weinige Belgen Bitcoins gebruiken. In een parlementaire vraag gaf Geens toe dat de Nationale Bank geen enkel probleem ziet bij het gebruik van Bitcoins. Er werden ook geen richtlijnen gegeven aan de anti-witwas-cel om Bitcoin te bestuderen.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Banken hebben niets geleerd van Lehman

De val van Lehman maakte pijnlijk duidelijk dat er een mentaliteitsomslag nodig was in de financiële sector. Weg met de verdorven bankcultuur vol risico, eigen belang en perverse prikkels. Leren van de fouten. Vijf jaar later is hier weinig van terecht gekomen.

Het is deze week vijf jaar geleden dat Lehman Brothers noodgedwongen het faillissement moest aanvragen. Het zou het startschot vormen voor de kredietcrisis die overal ter wereld zijn weerslag kende. Ook in Nederland. Binnen amper twee maanden moesten zowel Fortis/ABN Amro, ING en SNS aankloppen bij de Nederlandse overheid voor steun.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Cyprus krijgt volgende termijn EU-geld

Cyprus krijgt de de volgende termijn aan noodsteun uitgekeerd. Dat hebben de ministers van Financiën van de eurolanden vrijdag tijdens overleg in de Litouwse hoofdstad Vilnius besloten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 september 2013

Rabobank voorziet stabilisering woningmarkt

De Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker van Nederland, voorziet dat de woningmarkt ''binnen afzienbare tijd'' stabiliseert.