Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 27866 tot 27870
Bron: tone-app.nl
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

De gevangenis als belegging. Only in America

Gevangenissen misschien niet meer zo rendabel door

Het lijkt erop dat het Amerikaanse geloof in repressie op zijn retour is. Recent kondigde de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder aan om zaken tegen kleine drugsdaders vaker met taakstraffen af te doen en niet-gewelddadige, oudere veroordeelden vervroegd vrij te laten. Dat zou wel eens een doorbraak kunnen zijn in het land waar gevangenissen uitpuilen dankzij de lange celstraffen voor vooral drugsbezit of -handel.

Bron: europa-nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

'Bezuinigingen hierna niet klaar'

,,Het pakket is contraproductief. Door de extra bezuinigingen lopen de sociale uitgaven op en zullen de belastinginkomsten tegenvallen'', stelt Eijffinger. ,,Het probleem is dat de coalitiepartijen PvdA en VVD op de grote dossiers - arbeidsmarkt, woningmarkt, pensioenen en zorg - lijnrecht tegenover elkaar staan. Ze hadden al veel eerder structurele hervormingen moeten doorvoeren, maar dat hebben ze verzuimd. Dit is de logische consequentie."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

Het leven zoals het is,… het bankloket

Onderstaande verklaring komt van Dr. Steve Sjuggeruden hij vertelt hoe het er aan toe gaat aan een bankloket in de Verenigde Staten. Dit verhaal is niet veel anders dan wat er zich in Europa afspeelt. In tijden van crisis zal het in Europa in de toekomst slechts mogelijk zijn om € 100 of € 200 per dag af te nemen. Dit zijn onwaarschijnlijke taferelen voor westerse landen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

Pensioenfondsen graven eigen graf

Pensioenfondsen graven hun eigen graf. We nemen het voorbeeld van de Nederlandse pensioenfondsen via MarketUpdate.

Nederlandse pensioenfondsen beleggen volop in staatsobligaties. Eind maart was €134,9 miljard van het totale vermogen van €960 miljard belegd in Nederland. Daarvan zit overigens een groot gedeelte in staatsobligaties, namelijk €43,5 miljard. Daarnaast beleggen pensioenfondsen voor €12,7 miljard in Nederlandse hypotheken en €14 miljard in Nederlandse bedrijfsobligaties.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

Werkloosheid in Frankrijk opnieuw gestegen in juli

De werkloosheid in Frankrijk is in juli voor de 27ste opeenvolgende maand gestegen ondanks een lichte herneming van de economische activiteit in de eerste jaarhelft. Dat blijkt uit vandaag door het ministerie van Werk gepubliceerde cijfers.