Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 27871 tot 27875
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

Wat heeft gewerkt bij beleggen (deel 3)

Vandaag het derde artikel over deze zesdelige minireeks. We stellen het tweede criterium van Tweedy, Browne voor.

2/ Een lage beurskoers in verhouding tot de winst

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

JPMorgan moet miljardair miljoenen betalen

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase moet aan de Russische miljardair Leonard Blavatnik tientallen miljoenen dollars schadevergoeding betalen wegens verkeerde beleggingen. Dat bepaalde een rechtbank in New York, melden Amerikaanse media.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

Olie duurder door escalatie conflict Syrië

Militair ingrijpen door Westerse landen lijkt daarmee een stap dichterbij te komen. Dat voedde zorgen over de beschikbaarheid van olie uit het Midden-Oosten.

Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

6 procent van de Nederlanders heeft het afgelopen jaar de auto de deur uit gedaan

De eigen auto is de veeleisende 'mystery guest' onder je maandelijkse uitgaven. Een luxebeestje. Dat je elke maand een bom duiten kwijt bent, weet je als autobezitter. Maar hoeveel? Omdat je kosten verstopt zitten in brandstof, wegenbelasting, verzekering, parkeren en onderhoud, blijft het gissen naar de werkelijke kosten. Bij elkaar opgeteld gaat het al gauw om honderden euro's. Daarmee ben je er nog niet. Vanaf het moment dat je met je nieuwe auto de deur uit rijdt, weet je dat je nooit van zijn leven hetzelfde bedrag terugziet bij inruil of verkoop. Die afschrijving zie je niet terug bij je maandelijkse kosten. Gelukkig is er internet om deze afschrijvingskosten mee te nemen in je berekening. Zowel met de autokostentool van de ANWB ( anwb.nl/auto/autokosten ) als van Autoweek ( autoweek.nl/kostenberekening ) schieten de maandelijkse uitgaven voor een zuinige middenklasser uit 2008 richting de 450 euro. En dat al bij een bescheiden aantal van 15.000 kilometers per jaar. Snelheidsovertredingen niet meegerekend…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

Eric Sprott over de manipulatie door centrale banken en een verdubbeling van de goudprijs

In een interview voor Sprott Money News geeft Eric Sprott zijn mening over de goudmarkt. Volgens Sprott zitten de centrale banken achter de ontmoedigingen van de verkoop van fysiek goud (vooral in India). De situatie op de goudmarkt is zo precair aan het worden dat de goudprijs wel eens zou kunnen verdubbelen de komende 12 maanden, zo staat op Sprottgroup.