Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 27901 tot 27905
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Milieu lijdt zwaar onder overproductie voeding

Elk jaar belandt wereldwijd 1,3 miljard ton levensmiddelen op de afvalhoop. Die verkwisting zorgt volgens een nieuw rapport van de Verenigde Naties niet alleen voor een reusachtig economisch verlies van 750 miljard dollar, maar richt ook enorm veel schade aan het milieu aan. Het rapport 'Food Wastage Footprint: Impacts on Natural Resources' werd vandaag door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) en het VN-milieuprogramma (Unep) in Rome en Nairobi voorgesteld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Column Kees de Kort | Chinese cijfers waarschijnlijk minder mooi

Er komen binnen één week veel verschillende cijfers uit China. Gisteren gingen de kurken er bij een heleboel mensen weer af. Want de Chinese industriële productie steeg met meer dan 10 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

2 factoren houden goudmarkt in hun ban

De Obama Administration stuit op stevige weerstand wat betreft de plannen om militair tussenbeide te komen in Syrië. Dat is een stevige streep door de rekening van de Amerikaanse president die nog altijd zwaar gezichtsverlies kan leiden. Het zijn dus spannende dagen voor Obama.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

Goud: Uptrend intact maar kwetsbaar voor verdere consolidatie

De goudprijs is gisteren weer meer dan 1 procent teruggevallen. De goudprijs beweegt nu al enkele weken zijwaarts maar blijft in een opwaarts trendkanaal, al neemt de kans op een consolidatie/correctie met de dag toe zegt Kitco.

De stijgende trend sinds eind juni blijft intact op weekbasis, zoals te zien is op onderstaande grafiek. Deze trendlijn biedt een belangrijke steun op $ 1.344, die overeenkomt met het 40-daags gemiddelde.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 11 september 2013

'Frans tekort ook volgend jaar boven EU-norm'

Dat zal de Franse regering woensdag bekendmaken, aldus de zakenkrant Les Echos.

Tot dusver gingen de Fransen ervan uit dat het begrotingstekort zou dalen van 3,7 procent dit jaar naar 2,9 procent in 2014. In de jongste ramingen komt het tekort evenwel dit jaar uit op 4,1 procent en volgend jaar op 3,6 procent.