Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 27931 tot 27935
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

Enorm potentieel,… voor de durvers

We nemen bij beurs.com al wel eens graag contraire stellingen in. Waarom? Omdat contrair beleggen niet alleen moed en durf vergt, maar ook omdat de mogelijke rendementen enorm kunnen zijn. De Amerikaanse banksector is zo'n sector die vooral angst inboezemt bij de meeste beleggers. Als aanstokers van de financiële crisis willen we ze nog best zoveel mogelijk mijden. Maar is dat wel zo'n goed idee?

Volgens True Wealth zijn er twee belangrijke factoren die ervoor zorgen dat een bepaalde activaklasse het beter doet dan de rest: goede waarde en een outperformance ten opzichte van de algemene markt. Is er dan waarde te vinden bij de Amerikaanse bankaandelen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

Er is iets merkwaardigs aan de gang op de oliemarkt en hoe je hiervan kan profiteren

Er is een merkwaardige ontkoppeling op de oliemarkt. Tegen alle logica in staat de olieprijs fors hoger de laatste maanden, maar heeft dit weinig of geen effect op de aandelen uit de oliesector. Er zijn al aandelen die gestegen zijn met de hogere olieprijs, maar de markt is heel selectief. Dit biedt kansen voor de achterblijvers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

Aandelen kopen? Het kan, maar wees alert!

De meeste adviseurs zullen hun klanten ten stelligste afraden om speculatieve aandelen te kopen. De redenen liggen voor de hand: met deze aandelen kan het zowel vriezen als dooien. Succes kan in deze materie met de beste wil van de wereld niet gegarandeerd worden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

Column Kees de Kort | Ondanks tekenen van herstel blijft de consument op de kleintjes letten

Ondanks tekenen van herstel van de Nederlands economie viert de somberheid bij de consument troef, denkt economiecommentator Kees de Kort.

Bron: banken.nl
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

China richt kleine banken op voor financiering MKB

De Chinese economie is in grote mate afhankelijk van het MKB. Het MKB is goed voor 60% van China's bruto binnenlands product en ongeveer 75% van de nieuwe banen in het land, aldus Reuters. Net als in Europe heeft het MKB echter last van de zwakkere mondiale vraag en strenge kredietvoorwaarden.