Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 27931 tot 27935
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Goud staat op $ 1.800 in India

Tekoa Da Silva van Bull Market Thinking had een interview met Vishal Vyas, hoofd van een van de grootste goudhandelaars in India. Volgens Vishal Vyas noteert de goudprijs in India nu op hetzelfde niveau als wanneer goud aan $ 1.800 noteerde. Dit komt voornamelijk door het gevecht van de Indiase overheid tegen goud. Indiase families kopen hierdoor nu meer en meer gespreid hun goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Wat heeft gewerkt bij beleggen (deel 2)

Vandaag het eerste vervolg opons artikel van vorige week, waarbij we een eerste criterium van Tweedy, Browne voorstellen.

1/ Een lage beurskoers in verhouding tot de waarde van activa

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Demografie remt participatie Amerikaanse arbeidsmarkt af

Het beeld van de werkloosheid is niet zo eenvoudig als de economen het ons soms voorspiegelen. Vanzelfsprekend moet er met het generatiespel rekening worden gehouden. Het zal niemand verwonderen dat de generatie van de baby boomers de arbeidsmarkt vaarwel aan het wuiven is.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

'Belegger wil mega rendement in crisistijd'

Uit een recent onafhankelijk onderzoek van OnlineBeleggen.info, onder meer dan 200 Nederlandse en Belgische ervaren en potentiële beleggers, blijkt dat de meeste beleggers een rendement willen van minimaal 10% per belegging. En dat terwijl het volop crisistijd is en de spaarrentes niet boven de 2% uitkomen.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Waar het schaliegas rapport over zwijgt

Maandag is het rapport van Minister Kamp over schaliegasboringen gepubliceerd. De teneur van het rapport en de begeleidende brief van Kamp is duidelijk: stap voor stap gaan we op weg naar schaliegaswinning. Het rapport weerspreekt puntsgewijs alle bezwaren tegen schaliegas, maar het grote probleem wordt niet aangestipt. Hoe economisch rendabel is schaliegas eigenlijk?