Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 27976 tot 27980
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

't Is gebeurd! De ergste recessie in de eurozone sinds de Grote Depressie is voorbij

Er zijn eindelijk tekenen van economisch herstel in Europa. Dat zeggen verschillende economische analisten. Volgens Mads Koefoed, Hoofd Macrostrategie bij de Deense Saxobank, zullen cijfers die deze week worden gepubliceerd  aantonen dat de eurozone eindelijk uit de recessie is geraakt die in het tweede deel van 2011 begon. Koefoed wijst op het toenemende vertrouwen in de Europese zakenwereld én de stijging in het inhuren van interimkrachten, traditioneel een graadmeter voor de stand van de economie.

Bron: parool.nl
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

'Kabinet wil geen 6 maar 8 miljard extra bezuinigen'

PvdA-leider Diederik Samsom (L) schudt de hand van minister-president Mark Rutte voor het debat over de aanbevelingen van de Europese commissie voor Nederland om miljarden extra te bezuinigen. © anp

Het kabinet gaat volgend jaar waarschijnlijk ruim 8 miljard extra bezuinigen, 2 miljard meer dan eurocommissaris Olli Rehn in juni van Nederland eiste om aan de Brusselse begrotingsnormen te voldoen. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Bron: energienieuws.info
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

Energy Tracker vertelt wie wat, waar, wanneer en hoe bouwt in energieland

Niet eens zo heel lang geleden was het Nederlandse energielandschap overzichtelijk wat betreft (nieuwbouw) energie projecten. Het waren met name de ouderwetse energiebedrijven die een kabel trokken of een centrale neerzetten, en wat tuinders die een WKK wensten. Maar afvalbedrijven, burgercoöperaties en gemeentes roeren zich inmiddels ook op het energievlak, wat heeft geleid tot een veelheid aan centrale en decentrale nieuwbouwprojecten. Voor mensen die toch snel willen weten wat er door wie, waar wordt gebouwd, en hoe het ontwikkel- en bouwproces verloopt, is er de Energeia Energy Tracker (http://www.energytracker.nl).

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

Deel spaarbuffer gebruiken om extra af te lossen

Met ons spaargeld plus het spaargeld van de kinderen, zitten wij boven de vrijstelling in box drie. Dit in combinatie met de lage spaarrente dwingt ons eigenlijk om extra af te lossen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 augustus 2013

Meer dan 190.000 Belgen hebben tweede baan

Vorig jaar had 4,2 procent van de werkende bevolking een tweede job. In absolute aantallen gaat het om 190.821 mensen. Dat schrijven verschillende kranten vandaag op basis van gegevens van de federale overheidsdienst Economie.