Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 27991 tot 27995
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Nederlanders hartstikke gelukkig, ondanks sombere economie

Nederland behoort nog altijd tot de vijf gelukkigste landen ter wereld. Ondanks het gesomber van consumenten over de slappe economie.

Dat blijkt uit de nieuwe editie van het World Hapiness Report van onderzoekers van de Amerikaanse universiteit van Columbia, zo meldt CNN.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 september 2013

NMBS heeft 500 vacatures

De NMBS-Groep heeft in 2013 al 1.373 nieuwe medewerkers aangeworven. Er zijn voor dit jaar nog circa 500 vacatures, voornamelijk voor Nederlandstaligen, meldt de spoorweggroep.

Bron: cbs.nl
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Consumptie in Nederland gedaald, in de buurlanden niet

Consumptie in Nederland gedaald, in de buurlanden niet

Ontwikkeling consumptie en inkomens Verwachting eigen financiële situatie komende 12 maanden Bestedingen aan enkele goederencategorieën

De voortdurende krimp van de consumptie door huishoudens heeft de afgelopen paar jaren een rem gezet op de economische groei van Nederland. Huishoudens geven minder geld uit, onder andere  omdat zij minder te besteden hebben. In België en Duitsland is de situatie anders. Daar stijgen de inkomens en geven consumenten ook nog steeds meer uit.

Bron: refdag.nl
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Industriële productie opnieuw lager

De Nederlandse industrie heeft in juli opnieuw minder geproduceerd dan een jaar eerder. Wel was de krimp geringer dan in de eerste helft van dit jaar. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag bekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 september 2013

Dit is waarom Europa (en niet de Fed) verantwoordelijk is voor de val van de groeimarkten

Iedereen gaat ervan uit dat een mogelijke 'tapering', een verminderde QE door de Federal Reserve, verantwoordelijk is voor de val van de groeimarkten de laatste maanden. Hoewel de beginnende hints naar 'tapering' de aanleiding is tot de directe crash, is het niet de onderliggende oorzaak, zo staat op Zerohedge.

De oorzaak is Europa.