Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 281 tot 285
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 22 januari 2018

Verschillende centrale banken in Europa hebben vertrouwen in Chinese Yuan

Verschillende Europese centrale banken hebben de Chinese yuan aan hun valutareserves toegevoegd, zo blijkt uit een rondvraag van Reuters. Begin deze week maakte de Duitse Bundesbank al bekend dat ze een deel van haar valutareserves had omgezet naar de yuan, maar nu blijkt dat zij niet de enige waren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 januari 2018

Spanje en Griekenland krijgen hogere ratings

Kredietbeoordelaar Fitch is positiever over de kredietwaardigheid van Spanje, vanwege het duidelijke herstel van de Spaanse economie en de dalende werkloosheid in het land. Standard & Poor’s (S&P) verhoogt op zijn beurt de rating van Griekenland.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 20 januari 2018

Verenigde Staten gaan in ‘shutdown’

In Amerika zijn de Republikeinen en de Democraten er niet in geslaagd een government shutdown te vermijden. Daarvoor hadden begrotingsafspraken moeten worden gemaakt, maar dat is hen niet gelukt.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 20 januari 2018

Turkije bombardeert vliegveld in Syrie

De Turkse luchtmacht heeft dit weekend verschillende luchtaanvallen uitgevoerd in het noorden van Syrië, een regio waar veel Koerdische strijders zitten. Bij deze luchtaanvallen werd ook het militaire vliegveld van Menagh geraakt, een vliegveld dat volgens de Turkse krant Hurriyet door de Amerikanen gebruikt wordt om wapens te leveren aan de Koerdische strijders.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 20 januari 2018

Rusland rust oorlogsvloot uit met hypersonische Zircon raket

Rusland wil al haar grote oorlogsschepen uitrusten met de Zircon 3M22, een nieuwe raket die met een snelheid van 5.700 kilometer per uur doelwitten tot op 600 kilometer afstand kan uitschakelen. Met deze nieuwe raketten heeft het Russische leger een zeer effectief wapen in handen om een eventuele vijand op afstand te houden, want er is geen enkel luchtafweersysteem in de wereld dat een raket op een dergelijk hoge snelheid kan onderscheppen.