Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 281 tot 285
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 oktober 2017

Saudi-Arabië wil langer doorgaan met beperking olieproductie

Saudi-Arabië steunt het idee om de beperking van de olieproductie door leden van oliekartel OPEC ook na maart volgend jaar te handhaven.

Dat heeft de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman bevestigd. Daarmee is overigens niet gezegd dat het kartel volgende maand instemt met het verlengen van de maatregelen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 29 oktober 2017

Infographic: Wereldwijd 63 miljard aan schulden

Als je alle staatsschulden in de wereld bij elkaar zou optellen, dan kom je uit op een bedrag van omgerekend $63 biljoen. Dat is omgerekend bijna $10.000 aan schulden voor iedere persoon op aarde. Met zo ongelijk als de welvaart in de wereld verdeeld is, zo ongelijk zijn ook de schulden verdeeld. De landen die met afstand de grootste staatsschuld hebben zijn de Verenigde Staten ($20 biljoen) en Japan ($11,8 biljoen). Alleen deze twee landen zijn al goed voor bijna de helft van alle overheidsschuld in de wereld.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 28 oktober 2017

Poetin ziet relatie met Saoedi-Arabie verbeteren

Begin deze maand bracht de koning van Saoedi-Arabië voor het eerst een bezoek aan Rusland. Een historisch moment, omdat er tijdens dit vierdaagse bezoek ook meer dan vijftien deals werden gesloten met een totale waarde van miljarden dollars. De twee landen maakten niet alleen afspraken over economische samenwerking, maar ook op militair en strategisch gebied. Zo werd bekend dat Saoedi-Arabië ook belangstelling heeft voor het Russische S-400 raketsysteem.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 28 oktober 2017

Syrie krijgt ‘hoog’ bezoek

Syrië werd vorige week tweemaal met bijzonder hoog bezoek vanwege Israël, Saoedi-Arabië en Amerika vereerd. Tenminste voor de nieuwsberichten van de Lage Landen is er geen vuiltje aan de lucht. Naar ons aanvoelen en zoals wij het zien – wij liggen ook wat hoger, namelijk op 1250 meter! – is het woord “vereerd” totaal verkeerd. Waar de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië en Israël weer mee bezig zijn, is illegaal én misdadig. Syrië zal ook hieronder weer lijden maar uiteindelijk als overwinnaar opstaan.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 28 oktober 2017

Column: Huizenprijzen door het dak

Terwijl de ECB de geldkraan nog een jaar open laat staan rijzen de huizenprijzen in Nederland de pan uit. Onlangs nog werd in Amsterdam een studio van 23 vierkante meter met dakterras van 19 vierkante meter voor meer dan €200.000 verkocht. En dan koop je geen huis, maar een opgeknapte zolderkamer waarvoor je vier steile en smalle trappen moet beklimmen.