Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 28046 tot 28050
Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

Sparen met goud en zilver

Goudvergelijken.nl | Vergelijk nu voor de beste goud en zilver prijzen!

James Turk is de directeur van de Goldmoney Foundation. In oktober 2003 voorspelde hij voor de – toen – komende tien jaar een fysiek zilver tekort tegen 2013/2015 en een prijs van – houd u vast – 400 dollar voor zilver en 8000 dollar voor goud. Het was geen natte-vinger-werk want Turk geldt als een wereldwijde autoriteit op het gebied van de edelmetalen en dergelijke mensen kletsen niet uit  hun nek; ze hebben immers een waardevolle reputatie te bewaken. Toch zit hij er vooralsnog flink naast, al is het natuurlijk nog lang geen 2015.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

Waarom de vraag naar olie snel instort...

De globale vraag naar olie nadert zijn piek, stelt The Economist. Het liberale magazine spreekt hiermee het Internationaal Energieagentschap (IEA), de Amerikaanse Energy Information Administration en alle grote oliebedrijven tegen, maar de redactie lijkt erg zeker van haar stuk.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

Het Suikerfeest is een gemiste kans voor de handel

© anp.Het Suikerfeest is een gemiste kans voor de handel. Grote winkelketens en winkelcentra in de grote steden laten dit feest, dat het eind van de vastenmaand ramadan markeert, links liggen. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van het adviesbureau Labyrinth/Extenzio.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

Biflatie Bulletin : Spaargeld steeds minder waard

Voor wie geen spaargeld bijeen krijgt…maar voor wie dat wel nog kan ook slecht nieuws.  Met een inflatie van 3,1 procent in Nederland valt er niet tegenop te sparen.  De koopkracht daalt dus allengs, ook al omdat de lonen niet mee stijgen.

Wie meer dan 20.000 euro op de bank kan zetten betaalt dan nog 1,2 procent belasting, wat vaak gelijk is aan de geboden intrest.  Sparen is out, sparen is fout – gaat de overheid in deze nog gelijk krijgen op een nare, verwrongen manier?

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 9 augustus 2013

Krimp productie industrie houdt aan

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in juni 1,0 procent lager dan in juni 2012.