Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 2806 tot 2810
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Goudprijs stijgt na renteverhogingen VS

De goudprijs gedraagt zich de laatste jaren anders dan wat je op basis van de gangbare economische theorieën mag verwachten. De laatste twee renteverhogingen van de Federal Reserve zorgden namelijk voor een flinke stijging van de goudprijs, terwijl een stijgende rente in veel economieboeken juist wordt uitgelegd als zeer negatief signaal voor goud.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Deze populaire jobs zullen binnen tien jaar (misschien) niet meer bestaan

Nogal wat 'trendwatchers' doen graag aan bangmakerij als het over technologische ontwikkelingen gaat. Zo konden we de afgelopen jaren meermaals paniekberichten lezen dat de automatisering en digitalisering de meeste van onze jobs bedreigen. Er zijn maar weinig jobs die volledig geautomatiseerd kunnen worden, sust Stijn Decock, hoofdeconoom bij VOKA.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Goudreserves Rusland nemen fors toe

Rusland heeft in de eerste maand van 2017 gelijk een flinke hoeveelheid goud opgekocht. De centrale bank kocht......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Een zeer triest signaal voor de olieprijs

De olieprijs legt al enkele maanden een saai zijdelings pad af. Het lijkt daar zelfs in vast te zitten. Een mooie voorspelling voor meer vraag, de bewezen afname in productie om de vraag en aanbod verder uit elkaar te drijven, doen de olieprijs maar niet stijgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Wapenhandel in de wereld op niveau van Koude Oorlog

Het Zweedse Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) publiceerde maandag zijn jaarlijkse rapport over de wapenhandel in de wereld. De lectuur is deprimerend: de import en export van wapens bereikte in de periode 2012 – 2016 opnieuw een niveau dat ongezien was sinds het einde van de Koude Oorlog. De 2 regio’s die zich als grootste kopers van wapens profileren zijn Azië/ Oceanië en het Midden-Oosten/ Golfstaten. In de laatste 5  jaren werden liefst 8,4 % meer wapens verkocht dan in de vijf jaar daarvoor.