Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 2806 tot 2810
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 januari 2017

'Nederland is een economisch zeer stabiel land'

Nederland hoort economisch gezien bij de meest stabiele landen ter wereld. Dat stelt consultancy- en accountantsbedrijf KPMG in een vrijdag gepubliceerd rapport.

Daarin schaart het adviesbureau Nederland na Zwitserland en voor Luxemburg in de top drie van landen die macro-economisch het meest stabiel zijn, met een goede infrastructuur en een hoog opgeleide bevolking. Hongkong en Noorwegen completeren de top vijf.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 januari 2017

Turkse lira vooralsnog slechts presterende munt van 2017

De waarde van de Turkse lira ten opzichte van de dollar daalde woensdag op een gegeven moment met 4 procent, de sterkste daling sinds de mislukte coup in Turkije in juli vorig jaar.

Het verlies sinds de jaarwisseling, twee weken geleden, komt daarmee uit op al meer dan 10 procent. Het betreft daarmee de slechtst presterende munteenheid in 2017 tot nu toe.

In vergelijking: Die andere slecht presterende munt, de Mexicaanse peso, kende dit jaar slechts een afname ten opzichte van de dollar met 4,5 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 13 januari 2017

Wereldwijde werkloosheid blijft stijgen

De wereldwijde werkloosheid zal ook dit jaar blijven stijgen, zo voorspelt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Het VN-orgaan waarschuwt voor een gebrek aan kwaliteitsvolle jobs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 13 januari 2017

Bitcoin de dieperik in

De bitcoin zit op een roetsjbaan. Na een aanhoudende wekenlange klim, heeft de digitale munt op een week tijd een derde van haar waarde verloren. De vrees voor een sterkere regulering van de munt in China jaagt volgens handelaars de beleggers weg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 13 januari 2017

Dit is waarom het verkeerd is om nu je Bitcoins te verkopen

Na de euforische start van het jaar, zit de klad erin bij de cryptomunt Bitcoin. Vorig jaar steeg de munt nog 120% en tijdens de eerste dagen van 2017 vloog het hek bijna letterlijk van de dam. Nu staat de grootste digitale munt ter wereld op een verlies van 15%. Toch is er geen reden tot paniek, zegt Brian Kelly.

In 2016 kende Bitcoin weinig volatiliteit. De koersbewegingen van de laatste dagen zijn voor velen misschien een verrassing, maar toch is dat vrij normaal voor deze jonge munt. Doorheen de geschiedenis ging Bitcoin door meerdere van deze periodes om daarna altijd weer te herstellen en hogere regionen op te zoeken.