Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 28056 tot 28060
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Chinese regering zal indien noodzakelijk ingrijpen

Over de Chinese economie hoeven we ons weinig zorgen te maken, indien nodig zal de Chinese regering opnieuw ingrijpen. Dariusz Kowalczyk, senior economist at strategist Asia ex-Japan bij Credit Agricole, is van mening dat er extra stimuleringsmaatregelen op komst zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Berlusconi houdt Italiaanse regering in een wurggreep

Silvio Berlusconi zou een video klaar hebben met een boodschap om zijn partij uit de Italiaanse regering te halen. Berlusconi zou dit bekend gemaakt hebben vlak voor de bijeenkomst van een commissie die moet beslissen of Berlusconi zijn zitje in het parlement mag behouden of niet. Als de partij van Berlusconi zich terugtrekt zal dit Italië in een diepe crisis storten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Duitse uitvoer onverwacht gedaald in juli

De Duitse export is in juli met 1,1 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat werd bekendgemaakt door het Duitse federale bureau voor de statistiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Het is gedaan met de stijging van goud en olie

De laatste maanden kwam er weinig goed nieuws betreffende de consumenten in de Verenigde Staten. Ook de vastgoedsector ligt al enkel maanden op zijn gat. Ondertussen heeft de goud- en olieprijs geprofiteerd van de toegenomen geopolitieke spanningen en de verwarring rond het beleid van de Federal Reserve. Maar dat liedje is nu ten einde zegt Craig Johnson van Piper Jaffray op Yahoo Finance.

Bron: metronieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Crisis eindigt als meer werken wordt beloond

Als het belastingsysteem met een ‘vlaktaks’ wordt versimpeld en meer werken zo financieel aantrekkelijker wordt gemaakt, gaat de Nederlandse economie vanzelf weer draaien. Daar komt de crisisoplossing van Douwe Meijer in één zin op neer. Hij mailde zijn betoog naar aanleiding van de oproep van deze week naar de redactie van Metro. De bekende hoogleraar financiële economie Sylvester Eijffinger beoordeelde de oplossing van Meijer van alle honderden inzendingen als beste ‘goed onderbouwde en logische idee dat de economische groei zal aanmoedigen’.