Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 28061 tot 28065
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Dit zijn de redenen voor de hoge inflatie

De inflatie liep in juli op tot het hoogste niveau in vijf jaar. Ongeveer de helft van de stijging wordt veroorzaakt door belastingmaatregelen van de overheid.

Het gemiddelde prijspeil lag in juli gemiddeld 3,1 procent hoger dan een jaar eerder, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekend. Dat betekent dat mensen voor hetzelfde bedrag in euro’s nu gemiddeld minder kunnen kopen dan 12 maanden terug. In juni bedroeg de inflatie nog 2,9 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Rick Rule: “Goudmijnaandelen momenteel aantrekkelijker dan goud”

Het lijdt geen twijfel dat de huidige zwakte bij het goud een fenomeen van voorbijgaande aard is. Zwartkijkers zien het niet meer zitten met het goud en hebben hun posities verlicht of zelfs helemaal afgebouwd. Dat is een zware beslissingsfout die ze zich hoe dan ook zullen beklagen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

De grafiek die duidelijk maakt hoe hopeloos de Griekse toestand is

Geen enkel land van de eurozone ontsnapte aan de financiële of de eurocrisis. Toch hebben een paar landen de storm beter doorstaan dan andere. De zakenbank Morgan Stanley vergeleek de bbp-niveaus van 8 grote Europese economieën en nam als startpunt 2008, het begin van de crisis.

Bron: Nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Bitcoin officieel valuta onder Amerikaanse wet

 In een zaak rond oplichting met Bitcoins heeft een rechter bepaald dat dit een reguleerbare valuta is.

[...]

"Het is duidelijk dat Bitcoin kan worden gebruikt als geld", schreef de rechter (.pdf). "De enige limitatie van Bitcoin is dat het enkel bruikbaar is op de plaatsen die het als valuta accepteren."

"Maar het kan ook worden gewisseld voor traditionele valuta zoals de dollar, euro, yen en yuan. Daarom is Bitcoin een valuta of vorm van geld, en hebben investeerders die geld wilden steken in [hedgefonds] BTCST een investering in geld verstrekt."

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Chinese beurs is ongelooflijk goedkoop

JPMorgan Private Bank Chief Investment Strategist Kate Moore steekt haar enthousiasme over de Chinese beurs niet onder stoelen of banken. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Chinese beurs is op de huidige koersniveaus ongelooflijk goedkoop.