Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 28066 tot 28070
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Nederlandse inflatie nu 2 keer zo hoog als de gemiddelde inflatie in eurozone

De Nederlandse inflatie is in juli 2013 gestegen naar 3,1%. Dat is het hoogste niveau sinds september 2008 en tevens bijna 2 keer zo hoog als de gemiddelde inflatie in de eurozone. In juni was de inflatie in Nederland nog  2,9%. Hieronder het hele overzicht van de productgroepen en de bijbehorende weging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Officieel: Bitcoin is geld oordeelt rechter

Is de digitale munt Bitcoin een valuta of niet? Een rechter in de VS oordeelt van wel.

Tijdens de rechtszaak in Texas wordt een man ervan verdacht dat hij met een Bitcoin-hedgefonds meer dan 4,5 miljoen dollar afhandig heeft gemaakt van investeerders. Dat meldt

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Twee op de drie Griekse jongeren zit zonder werk

De meest recente werkloosheidscijfers van Griekenland blijven dramatisch. Net geen twee op de drie jongeren had in mei geen baan (64,9 procent), zo blijkt uit de cijfers van de Griekse statistiekdienst Elstat. Een jaar eerder had 55,1 procent van de jongeren geen baan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Middenklasse in groeilanden wakkert inflatie aan

Op het 1ste gezicht is er van inflatiegevaar nog geen sprake, maar schijn bedriegt in dit geval. Het gevaar lijkt vooral uit te gaan van een groeiende middenklasse in de emerging markets. In die landen neemt de middenklasse alsmaar toe en die middenklasse wil consumeren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Onderzoek naar hypotheekfraude JPMorgan

Dat maakte JPMorgan woensdagavond (plaatselijke tijd) bekend. De bank zou dubieuze methodes hebben toegepast bij de verkoop van financieel onderpand voor hypotheken tussen 2005 en 2007.