Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 28091 tot 28095
Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Europa valt in slaap

Het is weer augustus en de meeste beleidsmakers van enig gewicht vertoeven weer aan zonnige stranden om bij te komen van weer een rumoerig jaar. Maar dit jaar is het anders. Er lijkt een nieuwe wind opgestoken, de wind van herstel. De Europese economie laat weer sporen van groei zien na bijna 2 jaar van krimp. Volgens president van Rompuy is de rust nu definitief terug gekeerd in Europa. De dreiging van versnippering en uiteenvallen lijkt bezworen! Dat is geen grootspraak gelet op rust op de financiële markten. De rente is laag, de euro is sterk en de aandelenkoersen stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Afschaffen Fannie Mae en Freddie Mac kan rente woonkredieten omhoog jagen

Het Amerikaans Congres loopt rond met plannen om Fannie Mae en Freddie Mac af te schaffen. Beide bedrijven garanderen woonkredieten en hebben een belangrijke rol gespeeld bij de uitbouw van de Amerikaanse vastgoedmarkt. Ze maken namelijk voor veel Amerikanen de toegang tot de huizenmarkt makkelijker.

Maar tijdens de grote financiële crisis van 2008-2009 liep het goud fout met Fannie Mae en Freddie Mac. De beide mastodonten moesten gered worden met het geld van de belastingbetaler, een operatie die in totaal een bedrag van 187 miljard dollar kostte.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Adecco ziet eerste tekenen herstel arbeidsmarkt

De omzet in het tweede kwartaal daalde met drie procent naar 4,9 miljard euro. In kwartaal ervoor was dat nog acht procent. Het bedrijfsresultaat exclusief reorganisatiekosten steeg in het tweede met zeven procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Vijftien procent meer horeca-klanten weg zonder betalen

Steeds meer klanten in de horeca stappen op zonder te betalen. Vorig jaar zijn 629 gevallen gemeld van zo'n 'flessentrekkerij' of 'tafelschuimerij' - 15 procent meer dan in 2011. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag op basis van cijfers van de federale politie.

Bron: parool.nl
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Nederland nog bij selecte clubje van landen met AAA-status Fitch

© afpKredietbeoordelaar Fitch blijft Duitsland de hoogste AAA-kredietstatus toekennen, met een stabiele outlook. Dat meldde Fitch woensdag.

Fitch gaf aan dat in de komende 12 tot 18 maanden er geen sprake zal zijn van een afwaardering van de Duitse AAA-status.