Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 2811 tot 2815
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 12 januari 2017

Federal Reserve moet balans verkleinen

De Amerikaanse centrale bank moet overwegen haar balanstotaal te verkleinen, om te voorkomen dat de economie oververhit raakt. Dat zei Eric Rosengren, president van de Federal Reserve Bank van Boston in een interview met de Financial Times. Hij verwacht dat de inflatie eind dit jaar de doelstelling van 2% zal bereiken en vreest dat de inflatie volgend jaar verder zal oplopen als de centrale bank onvoldoende maatregelen neemt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 januari 2017

Duitse economie boekt sterkste groeicijfer sinds 2011

De Duitse economie is in 2016 met 1,9 procent gegroeid en realiseerde daarmee de sterkste vooruitgang in vijf jaar. 

Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau donderdag op basis van een eerste schatting.

In 2015 kwam de groei van de grootste economie van Europa nog uit op 1,7 procent. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de Duitse economie vorig jaar met 1,8 procent in omvang zou toenemen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 12 januari 2017

Risico’s voor de grondstoffenmarkten in 2017

Elk jaar heeft verrassingen in petto maar in 2016 was het verschil tussen verwachtingen en realiteit vaak wel heel erg groot. Wie vorig jaar een overwinning van het Brexit-kamp, de verkiezing van Donald Trump als nieuwe Amerikaanse president of een kwartfinale voor IJsland op het Europees kampioenschap voetbal durfde te voorspellen, werd meer dan waarschijnlijk in een dwangbuis afgevoerd.

Ook de grondstoffenmarkten kregen hun deel. Het OPEC-kartel verlaagde voor het eerst in bijna 10 jaar de productie terwijl de edelmetaalprijzen in de tweede jaarhelft vreemde bokkensprongen maakten. De Trump-rally liet dan weer de prijzen van de basismetalen de hoogte inschieten.

Per saldo was 2016 wel een vrij goed jaar voor de grondstoffen met op indexniveau (S&P GSCI, Bloomberg Commodity index,…) de eerste stijging sinds 2010.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 januari 2017

Mexicaanse peso daalt naar laagste niveau ooit na uitspraken Trump

De Mexicaanse peso is na de persconferentie van president-elect Donald Trump gedaald tot zijn laagste niveau ooit tegenover de Amerikaanse dollar.

De daling weerspiegelt de angst onder investeerders dat Mexico het slachtoffer zal worden van de protectionistische maatregelen die Trump- eens in het Witte Huis – zal uitvaardigen en die hij woensdag nogmaals bevestigde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 januari 2017

Prince: geen fan van aandelen, wel van goud!

Funklegende Prince was een bijzonder talentrijke artiest. Vooral omdat hij er niet voor terug schrok om volledig zijn eigen ding te doen. Ook op financieel vlak deed hij dat.

Details over de financiële situatie van Prince werden deze week bekend gemaakt. Een eerste inventaris werd opgemaakt om de vele activa van de zanger in kaart te brengen en de erfenis te regelen.

Uit deze documenten blijkt dat de artiest allesbehalve een conventionele belegger was. Zijn excentrieke karakter leidde tot een heel opmerkelijke beleggingsportefeuille.