Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 28101 tot 28105
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

Pensioenfondsen graven eigen graf

Pensioenfondsen graven hun eigen graf. We nemen het voorbeeld van de Nederlandse pensioenfondsen via MarketUpdate.

Nederlandse pensioenfondsen beleggen volop in staatsobligaties. Eind maart was €134,9 miljard van het totale vermogen van €960 miljard belegd in Nederland. Daarvan zit overigens een groot gedeelte in staatsobligaties, namelijk €43,5 miljard. Daarnaast beleggen pensioenfondsen voor €12,7 miljard in Nederlandse hypotheken en €14 miljard in Nederlandse bedrijfsobligaties.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

Werkloosheid in Frankrijk opnieuw gestegen in juli

De werkloosheid in Frankrijk is in juli voor de 27ste opeenvolgende maand gestegen ondanks een lichte herneming van de economische activiteit in de eerste jaarhelft. Dat blijkt uit vandaag door het ministerie van Werk gepubliceerde cijfers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

‘Larry Summers volgt Bernanke op bij Fed’

Larry Summers wordt de opvolger van Ben Bernanke als de president van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve. Dat meldde de Amerikaanse televisiezender CNBC dinsdag op basis van een bron binnen de organisatie van president Barack Obama.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

Het wordt met de dag duidelijker dat er geen fysiek goud meer is

Professor Antal Fekete liet zijn gedacht weten over waarom de backwardation van goud de laatste weken blijft duren. Als goud in backwardation zit, wil dit zeggen dat goud voor toekomstige levering goedkoper is dan goud voor onmiddellijke levering. Dit wijst op een serieuze krapte op de fysieke goudmarkt. Dat backwardation zo lang aanhoudt, wil zeggen dat het met de dag duidelijker wordt dat er geen goud meer is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

De 4 veiligste dividendaandelen op de markt

De spanningen over Syrië nemen toe. Dit is niet zo'n goed nieuws voor de beurzen. Maar Syrië zorgt niet al voor een hogere nervositeit. September is traditioneel een slechte beursmaand. Ook dit jaar kan dat het geval zijn. De Federal Reserve zal beslissen over 'tapering’ of niet en de discussie over het Amerikaanse schuldplafond zal de kop op steken.