Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 28101 tot 28105
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Nederlanders steken grens over om goedkoop te tanken

Veel Nederlanders die dicht bij België of Duitsland wonen, rijden de grens over om te tanken. Daardoor loopt de Nederlandse overheid jaarlijks ruim 1 miljard euro aan inkomsten mis. Dat zou althans blijken uit een onderzoek bij 1.776 consumenten van de Nederlandse brancheorganisaties BOVAG en NOVE, in samenwerking met marktonderzoeker Trendbox.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Duitsland scoort op alle vlakken!

Het is een goede week voor Duitsland geworden, op economisch maar ook op financieel vlak. Om met het laatste te starten: Fitch Ratings handhaaft de Triple A-rating voor het land. Duitsland krijgt m.a.w. nog steeds de allerhoogste kredietrating en dat is natuurlijk een goed signaal.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Dit zijn de redenen voor de hoge inflatie

De inflatie liep in juli op tot het hoogste niveau in vijf jaar. Ongeveer de helft van de stijging wordt veroorzaakt door belastingmaatregelen van de overheid.

Het gemiddelde prijspeil lag in juli gemiddeld 3,1 procent hoger dan een jaar eerder, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekend. Dat betekent dat mensen voor hetzelfde bedrag in euro’s nu gemiddeld minder kunnen kopen dan 12 maanden terug. In juni bedroeg de inflatie nog 2,9 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

Rick Rule: “Goudmijnaandelen momenteel aantrekkelijker dan goud”

Het lijdt geen twijfel dat de huidige zwakte bij het goud een fenomeen van voorbijgaande aard is. Zwartkijkers zien het niet meer zitten met het goud en hebben hun posities verlicht of zelfs helemaal afgebouwd. Dat is een zware beslissingsfout die ze zich hoe dan ook zullen beklagen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 8 augustus 2013

De grafiek die duidelijk maakt hoe hopeloos de Griekse toestand is

Geen enkel land van de eurozone ontsnapte aan de financiële of de eurocrisis. Toch hebben een paar landen de storm beter doorstaan dan andere. De zakenbank Morgan Stanley vergeleek de bbp-niveaus van 8 grote Europese economieën en nam als startpunt 2008, het begin van de crisis.