Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 28111 tot 28115
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Nikkei 225 is onderweg naar 20.000!

Zet de karaoke-machines maar aan, want het grote feest kan stilaan beginnen in Japan. De Japanse eerste minister Shinzo Abe behaalde een klinkende overwinning bij tussentijdse verkiezingen en dat betekent dat zijn landgenoten de door Abe gevoerde monetaire politiek (die ook wel eens ‘Abenomics’ wordt genoemd) wel degelijk op prijs stellen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Beurs van Tokio eindigt vier procent in het rood

De beurs van Tokio is vandaag 4 procent in het rood geëindigd. Dat is de sterkste daling in bijna twee maanden. Ook in de rest van Azië gingen de beursindices lager en voor Europa wordt hetzelfde verwacht. Aanleiding voor het negatieve sentiment is bezorgdheid over de stimulusprogramma's van de centrale banken.

Bron: youtube.com
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

Paul Schnabel pessimistisch over Nederlandse economie

Paul Schnabel, socioloog en voormalig directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) is somber over de economische toekomst van Nederland. 'Mensen moeten de snelle groei van de welvaart vergeten en de tering naar de nering gaan zetten', dat zegt Paul Schnabel dinsdag in Knevel en Van den Brink.

Volgens Schnabel is het belangrijk dat mensen beseffen dat we in een situatie zitten die ook structurele kanten heeft. 'Mensen moeten beseffen dat het niet alleen crisis is, maar dat ook inkomens en pensioenen naar beneden gaan. Dat de uitkeringen tenderen in de richting van de bijstand, dit betekent niet alleen dat je sneller in de bijstand komt, maar ook dat de hoogte van de uitkeringen richting bijstandsniveau gaan', aldus de socioloog.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

4 redenen waarom de eurocrisis terugkeert deze herfst

De eurocrisis zal dit najaar opnieuw kunnen oplaaien, beweert Mohamed El-Erian, CEO van Pacific Investment Management Company (PIMCO).

Pimco is een van de grootste obligatiebeleggers ter wereld.

"Centrale banken en beleidsmakers in Europa hebben tijdelijke rust gekocht via een reeks experimentele maatregelen", staat te lezen op Express. "Nu verbergt die rust de fundamentele economische en financiële problemen waarmee de eurozone kampt en bestaat het risico dat broodnodige oplossingen uitblijven."

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 7 augustus 2013

'Boekhouding bij overheid warboel'

De boekhouding bij de rijksoverheid is een warboel. Dat concludeert het AD woensdag op basis van documenten die de krant in handen kreeg na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur.