Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 28116 tot 28120
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Lokale overheid China liegt over groei

Het bestuur van het arrondissement Luliang in de zuidelijke provincie Yunnan dwong bedrijven om hun productiecijfers ''op te blazen'', zo ontdekte het Nationaal Bureau voor de Statistiek (NBS). Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua donderdag gemeld.

Bron: blog.nl
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

Broekriem zit nu al te strak, maar de JSF gaat door!

In de afgelopen jaren heb ik vol verbazing de berichtgevingen over de Joint Strike Fighter (JSF) aangehoord. Dagelijks worden wij in de media overvallen met slechte plannen die op Prinsjesdag op ons uitgestrooid gaan worden. Tot overmaat van ramp lijk de PvdA nu net in deze tijd ook in te stemmen met het aanschaffen van de nieuwe straaljagers.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 6 september 2013

De echte crisis moet nog komen

Hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans gaf onlangs een lezing bij TEDxMaastricht. Zijn boodschap: vergeet de economische crisis, het is slechts een symptoom van de ecologische crises die we tegemoet zien.

De echte crisis is een systeemcrisis, stelt Rotmans. "En ze zal nog lang duren, want ze is diep verankerd in alles wat we doen. We hebben een vervuilende en verwoestende economie opgebouwd. We gooien negentig procent van onze hulpmiddelen weg met als resultaat een enorm ecologisch tekort. En die is groter dan het economische tekort. We zullen de komende tientallen jaren worden geconfronteerd met ecologische crises, die zich gaan uitten in problemen met energie, het klimaat en onze hulpmiddelen."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

VIDEO: De potentiële impact van 3D printing

Bij Slim Beleggen winden we er al jaren geen doekjes om: 3D printing kan voor wereldschokkende veranderingen gaan zorgen op vlak van economie en maatschappij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 september 2013

De grootste dreiging voor de financiële markt dit moment blijft stijgen

Er hangen verschillende dreigingen boven de markten op dit moment, de meeste zijn hier op beurs.com al meermaals voorgesteld. Maar volgens The Reformed Broker is de stijging van de Amerikaanse rentevoet dé grootste dreiging voor de financiële markten.