Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 28121 tot 28125
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 augustus 2013

Dit is waarom je goud moet hebben als je munt crasht

De Indische bevolking heeft een voorliefde voor goud. Samen met China waren ze in het tweede kwartaal goed voor 60 procent van de globale vraag naar goud. Maar de Indische bevolking koopt niet alleen goud omdat het dat zo graag ziet, het koopt ook goud om zich in te dekken tegen het slechte beleid van zijn overheid, aldus Frank Holmes.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: dinsdag 20 augustus 2013

Nu uit de euro stappen, advies van Duitse topadviseur.

Nu uit de euro stappen, advies van Duitse topadviseur.

De belangrijkste adviseur van de Duitse Minister van Financiën Wolfgang Schäuble, Kai Konrad heeft het nu openbaar durven zeggen, Duitsland moet de eurozone verlaten en terugkeren naar de Deutsche Mark ( DM).  Critici beweren dat deze uitspraak komt in verband met de komende verkiezingen in Duitsland, waarbij de regerende CDU/CSU met de huidige bondskanselier Merkel uiteraard hopen weer aan de macht te komen. Merkel zelf kan moeilijk zeggen dat ook zij het beter zou vinden als haar land de euro verlaat, dat kost stemmen, dus zou zij het daarom aan een “adviseur” overlaten , waardoor zij nog alle kanten op kan ?  In ieder geval is de toon gezet nu iemand die bij de huidige regering betrokken is, dit advies durft te geven. Dus ordinaire verkiezingspropaganda ?

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 20 augustus 2013

Nederlanders verliezen koopkracht

De koopkracht van de Nederlandse bevolking is vorig jaar met 1 procent afgenomen. Ook in 2010 en 2011 was er sprake van koopkrachtverlies, maar toen bleef dit beperkt tot respectievelijk 0,5 en 0,8 procent. Sinds 1985 verslechterde de koopkracht van de Nederlandse bevolking nog nooit zo sterk als vorig jaar, maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend.

Bron: kamers.nl
Geplaatst: dinsdag 20 augustus 2013

Huurprijzen in Amsterdam niet te betalen voor studenten

Amsterdam blijft duurste studentenstad in Nederland

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat Amsterdam opnieuw de duurste studentenstad in Nederland is. Een onderzoek van Nibud zet onze hoofdstad wederom op plek één met een gemiddelde huurprijs van 480 euro, gevolgd door Utrecht. Goedkoopste studentenstad is Tilburg met een opvallend lage huurprijs van 288 euro per maand. De gemiddelde huurprijs ligt op 353 euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 augustus 2013

'Kabinet dwingt werklozen WW in'

Dit stelt vakbond CNV dinsdag tegenover NU.nl. Volgens de vakbond leidt de wetgeving die per 1 juni al van kracht is, tot 'schrijnende situaties'. 

"Het kabinet dwingt werknemers feitelijk eerst voor de WW te kiezen, in plaats van meteen een lager betaalde baan te accepteren", aldus CNV vicevoorzitter Maurice Limmen.