Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 28126 tot 28130
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

Vraag naar juwelen vanuit Indonesië kan goudprijs sterke duw in de rug geven

Wanneer we praten over de consumptie van goud op de groeimarkten hebben we het meestal over China en India. Indonesië wordt vaak over het hoofd gezien en dat is volledig ten onrechte. De archipel van 17.000 eilanden bezit namelijk de potentie om een belangrijke afzetmarkt te worden.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

'Regionaal herstel blijft voorlopig uit'

Dat schrijft het economische bureau van ING in een dinsdag verschenen rapport.

Dit jaar zullen de provincies hun economie volgens de bank nog verder zien krimpen. De tweede helft van het jaar zal naar verwachting wel beter zijn dan het eerste halfjaar, geholpen door een aantrekkende export.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

China heeft zijn spooksteden, Portugal zijn spookwegen

Net wanneer Europese politici overal aanwijzingen zien dat ‘het ergste economische leed nu wel achter de rug is’, komt de Financial Times met een kort videoclipje dat moet aangeven dat Portugal eigenlijk op sterven na dood is. Het wegverkeer in het Iberische land daalde met 50% in 2012 en met een astronomische 68% in het eerste kwartaal van dit jaar. Daar zijn een paar redenen voor. 900 kilometer aan gratis snelwegen werden na het uitbarsten van de crisis betalend gemaakt. Omdat wagens en reizen zowat onbetaalbaar zijn geworden voor de doorsnee Portugees, blijft die nu gewoon thuis.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

Syrië-crisis doet olieprijzen stijgen

De olieprijzen zijn licht gestegen op de Aziatische markt na berichten over een mogelijk militair ingrijpen in Syrië. Een vat (159 liter) van de Noordzeesoort Brent voor levering in oktober kostte vanochtend 111,07 dollar, 0,34 dollar meer dan vrijdag. De Amerikaanse oliesoort WTI werd 0,28 dollar duurder tot 106,20 dollar per vat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 augustus 2013

Duizenden criminelen kopen hun vervolging af

Criminelen hebben vorig jaar in 6.677 strafzaken hun vervolging mogen afkopen. Dat vooral bij financiële zaken de vervolging afgekocht wordt, klopt hoegenaamd niet. Er is immers maar sprake van elf financiële dossiers, zo schrijft De Tijd vandaag.