Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 28171 tot 28175
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Frankrijk binnen 5 jaar failliet

In de Eurozone is er geen mechanisme gecreëerd om het verschil in loonkosten op te vangen door middel van wisselkoersen. Dit is een van de grootste zorgen van de Eurocrisis, maar er is ook nog Frankrijk zegt John Mauldin. Frankrijk is goed op weg om een economische ramp te worden binnen de vijf jaar, zo staat op BusinessInsider.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Biflatie Bulletin : Besparen, zelfs op voeding

Quote van de Dag : “There is no humiliation more abusive then hunger“.  Pranab Mukherjee, Indian statesman. 

Terwijl de Italiaanse ex-premier Berlusconi dit jaar weer 1,12 miljard euro rijker is geworden, bespaart de bevolking van dat land zelfs op eten, en dan nog wel hun favoriete en typische pasta (min 10%) en olijfolie (min 10%) en ook vis (min 13%).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Heeft het post-Lehman tijdperk zijn limieten bereikt?

Twee van de meest misbegrepen markten zijn voor de aandelenmarkten de twee meest systematisch belangrijkste markten, de repo-markt en de goudmarkt. Het meest ironische is misschien nog dat deze twee markten aanzien worden als helemaal niet belangrijk, aldus Zerohedje.

En beide markten zien er momenteel nog rustig uit, maar hebben te maken met eenzelfde probleem, het gebrek aan onderpand.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Het gevecht van $ 1.400

Vorige week vrijdag heeft de goudprijs voor het eerst sinds lange tijd de barrière van $ 1.400 genomen. Tot tweemaal toe werd de prijs kopje onder gedrukt, terug tot onder het niveau van $ 1.400. Dit is volgens Zerohedge de indicatie dat er een instantie is (volgens geruchten het B.I.S.) die niet graag heeft dat goud gemakkelijk boven de $ 1.400 noteert.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 26 augustus 2013

Obligatiehouders SNS slepen DNB voor rechter

De Stichting Obligatiehouders SNS daagt De Nederlandsche Bank (DNB) voor de rechter wegens de rol die de toezichthouder speelde bij de nationalisatie van SNS Reaal.