Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 28176 tot 28180
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 4 augustus 2013

Aantal schoenmakers op tien jaar tijd drastisch gedaald

Wie een paar schoenen wil laten herstellen, moet steeds harder zoeken naar een schoenmaker. Het aantal schoenmakers daalt bijzonder sterk. Op amper tien jaar tijd daalde het aantal zelfstandige schoenmakers in ons land van 344 naar 227. Dat blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau Graydon die Unizo kon inkijken. Het bericht staat vandaag te lezen in de gratis krant De Zondag.

Bron: wsj.com
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Leraar verdient 4 miljoen dollar

South Korea's students rank among the best in the world, and its top teachers can make a fortune. Can the U.S. learn from this academic superpower?

Kim Ki-hoon earns $4 million a year in South Korea, where he is known as a rock-star teacher—a combination of words not typically heard in the rest of the world. Mr. Kim has been teaching for over 20 years, all of them in the country's private, after-school tutoring academies, known as hagwons. Unlike most teachers across the globe, he is paid according to the demand for his skills—and he is in high demand.

Bron: duurzaamnieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Amerika tovert nepgroei

Op 31 juli werd Amerika met een pennenstreek 3% rijker. In geld uitgedrukt is dat ongeveer de waarde van de hele Belgische economie.  Dat kwam omdat afgelopen woensdag de definitie van het Bruto Binnenlands Product (BBP) van de Verenigde Staten voor de 14e keer werd aangepast. De dienstdoende economen van het Witte Huis volgen wel vaker een bijscholingscursus op Zweinstein, anders is hun economie niet meer in de hand te houden.

Een van de directe gevolgen van die aanpassing is het beïnvloeden van aandelenkoersen. Op 1 augustus lees je de voorspelbare commentaren van beursanalisten dat ‘de koersen worden gesteund door gunstige macrocijfers uit de VS’ of uitingen van soortgelijke kretologie. En het merendeel van de zichzelf serieus nemende media laat het daarbij. Verdere uitleg overbodig, dan wel ongewenst, lijkt het.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

'Luchthaven Berlijn Brandenburg weer duurder'

De totale rekening komt waarschijnlijk neer op 4,7 miljard euro. Dat meldt het Duitse tijdschrift Focus zaterdag aan de hand van een onderzoeksrapport.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Mercedes sleept Frankrijk voor de rechter om aircomiddel

De strijd tussen Frankrijk en Mercedes om het nieuwe aircomiddel R1234yf gaat een nieuwe fase in. Mercedes stapt naar de hoogste rechter in Frankrijk om een einde te maken aan het Franse verbod om modellen van de A-, en B-klasse, CLA en SL op kenteken te zetten.