Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 28181 tot 28185
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Column Kees de Kort | Lichtpuntjes van Draghi

De lichtpuntjes van Mario Draghi.. "Iedereen zit naar dezellfde cijfers te kijken, maar de vraag is natuurlijk wat die betekenen," reageert Kees de Kort.

Bron: dewaarheid.nu
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Van directeur naar dakloze

Cristina Fallarás leefde een normaal bestaan als schrijfster en adjunct-directrice van een krant. Maar toen ze in 2008 haar baan verloor, gleed ze af naar de status van werkloze moeder zonder woonruimte. Een tragische wending die in het noodlijdende Spanje zeer veel voorkomt. Presseurop publiceert haar verhaal [1]

Bron: waarheidzoeker.nl
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Overheid wil extra inkomsten en verhoogt accijns, bierbrouwers zijn het beu

De overheid is steeds op zoek naar manieren om de burgers meer belasting te laten betalen. Een directe belastingverhoging roept grote weerstand op. Daarom worden daartoe accijns misbruikt. Maar de bierbrouwers zijn het nu beu, want op een kratje bier zit straks maar liefst 5 euro belasting. Per 1 januari is een 14% bieraccijnsverhoging aangekondigd, terwijl de accijns sinds 2002 al zijn verdubbeld.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Akkoord EU-China zonnepanelen officieel

De Europese Commissie stemde vrijdag formeel in met het gesloten akkoord waarin onder meer een minimumprijs werd afgesproken voor Chinese zonnepanelen bestemd voor de Europese markt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Voedingsprijzen blijven in België sneller stijgen dan in buurlanden

De voedingsprijzen blijven in ons land sneller stijgen dan in de buurlanden, zo blijkt vandaag uit het jongste kwartaalverslag van het Prijzenobservatorium dat speciaal in het leven werd geroepen om de prijsmechanismen van nabij op te volgen. De trend is algemeen: bewerkte levensmiddelen zoals brood, suikerwaren en zelfs wijn worden in België sneller duurder dan in de buurlanden. Maar ook voor niet-bewerkte levensmiddelen zoals vlees, groeten en fruit werd in het tweede kwartaal een inflatieversnelling opgetekend.