Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 28186 tot 28190
Bron: europa-nu.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Europa NU - S&P negatiever over Kroatië

S&P stelt dat de voordelen van toetreding van Kroatië tot de EU sinds 1 juli worden beperkt door ,,structurele uitdagingen, de politieke beperkingen rond fiscale hervormingen, de hoge schulden in de private en publieke sector en een ongunstig extern klimaat''. De rating van Kroatië bij S&P staat op BB+. Die beoordeling kan echter onder druk komen staan als niet wordt voldaan aan de verwachting voor een mild economisch herstel in 2014 of als de tekorten verder oplopen en het moeilijker wordt voor het land om externe financiering aan te trekken.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Biflatie Bulletin : Toch bonus en vertrekpremie

Belgische banken die overheidssteun genieten – en dus door fouten aan de top in die moeilijkheden verzeild zijn geraakt – mogen hun management toch nog bonussen en vertrekpremies geven. Dankuwel voor het slechte werk, u werd al zeer goed betaald daarvoor maar hier is nog een pak geld.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

'Helmut Kohl wilde 1 op elke 2 Turken uit Duitsland zetten'

In 1982 - luttele weken nadat hij bondskanselier was geworden - legde Helmut Kohl aan de Britse premier Margaret Thatcher een plan voor dat de terugkeer van anderhalf miljoen Turken uit de Bondsrepubliek naar hun thuisland beoogde. Volgens Kohl was West-Duitsland niet in staat om de grote hoeveelheid Turken in de maatschappij op te nemen.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Noorse centrale bank belegt fors in Nederland

Boorplatform van het Oseberg-olieveld in de Noordzee. Noorwegen heeft zijn olie-inkomsten altijd opgepot. Het oliefonds heeft 117duizend euro per Noor in kas.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 3 augustus 2013

Namaakproducten overspoelen België

De topman van Douane & Accijnzen, Noël Colpin, waarschuwt voor de toevloed van namaak naar ons land. De voorbije twee jaar alleen al onderschepte de douane 88,98 miljoen namaaksigaretten, die niet aan de voorschriften voldoen en dus nog veel gevaarlijker zijn voor de gezondheid. Dat schrijft De Tijd.