Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 28191 tot 28195
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Nederlandse overheid graait naar zijn pensioenen

Op vrijdag 12 juli 2013 is het kabinet akkoord gegaan met de nieuwe pensioenwet, die in 2015 zal ingaan. Het nieuwe stelsel zal de overheid 3 miljard euro opleveren. De wet was aan vervanging toe omdat jongeren teveel de pensioenlasten zouden moeten dragen. Volgens het kabinet Rutte kunnen pensioenpremies namelijk beter verlaagd worden en het verschil geconsumeerd, daar groeit de economie immers van.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Goud met een flinke sprong het weekend in!

Goud maakt tegen de meest negatieve meningen in een flinke sprong richting het weekend. De goudprijs dikte met 35 dollar aan tot 1315 dollar/ounce, waarmee de daling van de voorbije 48u teniet is gedaan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

VS tellen minste aantal werklozen sinds 2008

Door de creatie van 162.000 bijkomende banen bedroeg de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten in juli 7,4 procent. Dat blijkt uit de nieuwe maandcijfers die het ministerie van Arbeid bekend heeft gemaakt. Het werkloosheidspeil staat daarmee op zijn laagste niveau sinds december 2008, maar de banengroei valt wel terug.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Goudprijs omhoog na publicatie banencijfer VS

De goudprijs steeg vanmiddag na publicatie van het banencijfer in de VS. Er kwamen in juli 162.000 banen bij, maar dat was minder dan waar de financiële markten op gehoopt hadden. Ook was dit het slechtste banencijfer in vier maanden tijd. Uit een peiling die Bloomberg hield onder 93 analisten kwam naar voren dat men rekende op 188.000 nieuwe banen, veel meer dan het zojuist gepubliceerde cijfer.

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 2 augustus 2013

Pakistan legt import goud aan banden

Pakistan heeft de import van goud per direct voor een periode van één maand verboden. De maatregel moet voorkomen dat veel buitenlandse valutareserves het land verlaten. Pakistan heeft met haar roepie hetzelfde probleem als India. Door de zwakke munt koopt men meer goud, met als gevolg dat de waarde van de munt nog verder zakt ten opzichte van buitenlandse valuta. Pakistan wil deze vicieuze cirkel doorbreken met een algeheel importverbod op goud, een verbod dat in eerste instantie één maand van kracht is.