Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 2826 tot 2830
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 januari 2017

Goedkope schulden dankzij ECB

Het goedkope geldbeleid van de ECB zorgt ervoor dat vele bedrijven hun schulden aan betere voorwaarden kunnen herfinancieren of goedkope schulden kunnen aangaan om overnames en andere investeringen te bekostigen.

Mario Draghi (en met hem andere centraal bankiers overal ter wereld) handhaaft een beleid van extreem lage rente om de investeringen aan te wakkeren en zo de groei en inflatie een duw in de rug te geven. De basisrente van de Europese Centrale Bank bedraagt nu het mooie ronde cijfer 0.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 8 januari 2017

Heeft Rusland de Amerikaanse verkiezingen gemanipuleerd?

Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst FBI en het Department of Homeland Security (DHS) zijn er ‘bewijzen’ dat Rusland de Amerikaanse verkiezingen gemanipuleerd heeft. De publicatie van deze lekken zouden Trump aan de overwinning geholpen hebben, zo concludeerden de twee Amerikaanse overheidsinstanties.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2017

Mexicanen in VS sturen recordbedrag naar huis vóór inhuldiging Trump

De kans dat Donald Trump een muur bouwt aan de zuidelijke grens met Mexico lijkt meer te gaan worden dan een campagne-belofte.

Eerder deze week raakte bekend dat het overgangsteam van de president-elect vorige maand het Department of Homeland Security (DHS of Departement Binnenlandse Veiligheid) gevraagd had alle middelen op te lijsten die beschikbaar zijn om een grensmuur en andere omheiningen te bouwen. De vraag maakte deel uit van een uitgebreid verzoek om documenten en analyses.

‘Big Beautiful Wall’ Eerder deze week meldde de president-elect dat de VS de kosten voor de ‘Big Beautiful Wall’ zouden moeten voorschieten, maar dat Mexico dat geld later zou terugbetalen. Aanleiding voor de zoveelste Twitter-rel met de man die op 20 januari het Witte Huis betreedt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2017

De politiek van Trump werkt!

Nog steeds zijn niet alle mensen gewend aan het feit dat Donald Trump deze maand het stokje zal gaan overnemen van Barack Obama. Tot verrassing van velen wist Trump in november Clinton te verslaan. En tot nu toe lijkt het er op dat de gevoerde politiek van Donald Trump succesvol is.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen gestegen is naar het hoogste niveau sinds het jaar 2001. Daarnaast zijn de verwachtingen van de Amerikanen ook op het hoogste niveau terecht gekomen in meer dan 13 jaar tijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2017

Het Westen acht een wereldoorlog dichterbij dan wereldvrede

100 jaar nadat de Eerste Wereldoorlog – waarvan men toen dacht dat het ook de laatste zou zijn – over het Europese continent woedde, lijkt de wereld opnieuw alles behalve een vreedzame plek.

50 tot 63% van de inwoners van de grootste westerse landen denken zelfs dat we dichter bij een nieuw conflict, dan bij wereldvrede staan, blijkt uit een onderzoek van het Britse bureau YouGov.

1. Hoe dicht staan we vandaag – op een schaal van 1 tot 10 – bij een nieuwe, grote oorlog?