Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 28251 tot 28255
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

ABN Amro loopt boete van 5,5 miljoen dollar op in VS

De Amerikaanse financiële toezichthouder SEC heeft ABN Amro een boete opgelegd van 5,5 miljoen dollar (4,1 miljoen euro). De bank heeft diensten verleend op het gebied van effectenhandel in de Verenigde Staten zonder de benodigde vergunningen. Dat maakte de SEC gisteren bekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Opkomende economieën hebben buik vol van 'bodemloze put' Athene

Een groep van 11 opkomende economieën geleid door Brazilië heeft zijn misnoegdheid bekendgemaakt over de manier waarop het IMF de Griekse crisis heeft aangepakt. De groep weigerde de volgende tranche van het noodpakket - goed voor 1,8 miljard euro - aan Athene goed te keuren.

Paulo Nogueira Batista, die 11 landen vertegenwoordigt in de raad van bestuur van het Internationaal Munt Fonds, onthield zich bij het stemmen en zei dat ‘de politieke en economische moeilijkheden van Griekenland een aantal van onze ergste verwachtingen bevestigen.’ Hij vroeg zich ook af waarom de economen van het IMF 'over-optimistische voorspellingen blijven maken inzake de Griekse economische groei en de terugbetaling van de schulden.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 1 augustus 2013

Fed houdt stimuleringsbeleid ongewijzigd

De Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, handhaaft voorlopig zijn stimuleringsbeleid en houdt de herfinancieringsrente dicht bij de nul procent. Dat maakte de Fed woensdag bekend na afloop van de beleidsvergadering van het bestuur.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Trojka voorziet zware krimp economie Cyprus

De internationale geldschieters van Cyprus verwachten dat de economie van de eilandstaat tot en met volgend jaar ongeveer 13 procent zal krimpen. Dat lieten vertegenwoordigers van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de zogeheten trojka, vandaag weten.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 31 juli 2013

Fed houdt stimuleringsbeleid ongewijzigd

Dat maakte de Fed woensdag bekend na afloop van de beleidsvergadering van het bestuur.

Volgens de Fed groeide de Amerikaanse economie in de eerste helft van het jaar in een gematigd tempo. De arbeidsmarkt is verbeterd, maar de werkloosheid blijft op een hoog niveau. De bestuurders van de centrale bank gaan er vanuit dat de groei, met behulp van gepaste stimuleringsmaatregelen, verder zal aantrekken.