Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 28271 tot 28275
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 22 augustus 2013

Biflatie Bulletin : Geen recht, geen rechtvaardigheid meer

Quote van de Dag : “ The strictest law sometimes becomes the severest injustice”.  Benjamin Franklin, American politician, 1706-1790.   Op één en dezelfde dag : dictator vrij, klokkenluider 35 jaar cel.  Het zal nooit veranderen.  De voormalige Egyptische potentaat Moebarak mag zijn cel verlaten – aanklachten ingetrokken, de zieke oude man ocharme.  Een jonge soldaat die in eer en geweten zogenaamde geheime documenten publiek maakte, wordt veroordeeld tot 35 jaar gevangenis.  Iemand moet ons dit toch eens verklaren, wat recht en rechtvaardigheid is bijvoorbeeld.  ‘t Zijn ongetwijfeld the powers that be maar wij kotsen hiervan!

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 augustus 2013

Meer winst en omzet luchthaven Schiphol

Luchthaven Schiphol heeft een goed eerste half jaar achter de rug. Zowel de nettowinst als de omzet stegen, evenals het aantal passagiers.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 22 augustus 2013

Toekomst biedt een wereld vol Chinese staatsbedrijven en Berlusconi's

De econoom Joseph Schumpeter schreef in 1947 dat het kapitalisme ten dode is opgeschreven omdat zakenlui het niet kunnen halen van de intellectuelen die voor hun broodwinning afhangen van de overheid. Volgens The Economist had Schumpeters half gelijk: het kapitalisme wordt in zijn bestaan bedreigd, maar net door het feit dat de zakenwereld onder één hoedje speelt met de politiek.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 augustus 2013

Dijsselbloem noemt nieuwe Griekse steun onvermijdelijk

Het is volgens de minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem onvermijdelijk dat Europa Griekenland opnieuw te hulp moet schieten. Als de huidige steunoperatie eind 2014 stopt, zal een volgend programma volgens Dijsselbloem noodzakelijk zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 22 augustus 2013

Grootschalige btw-fraude met mosselen ontdekt

De Belgische en Nederlandse belastinginspectie hebben een grootschalige btw-fraude bij mosselhandelaars en afnemers kunnen blootleggen. Er zijn 20 Belgische ondernemingen en nog eens 80 btw-plichtigen bij betrokken. De mosselfraude loopt allicht in de honderdduizenden euro's. Dat berichten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen vandaag.